Grand Slam Începe turneul de Mare Șlem de la Wimbledon. Româncele care evoluează în prima zi
Data actualizării:
Data publicării:
Nu mai puțin de patru tenismene române vor juca astăzi, în prima zi a celui de-al treilea turneu major al anului.

Begu, Cîrstea și Cristian debutează la Wimbledon. Todoni, prima apariție pe un tablou principal de Mare Șlem

Țara noastră va fi reprezentată de șase jucătoare de tenis, în proba de simplu a competiției de Grand Slam din Londra, al treilea turneu major al anului. Wimbledon începe astăzi, 1 iulie, de la ora 13:00, ora României.

În prima zi a competiției, Irina Begu (126 WTA) o va înfrunta pe chinezoaica Li Zhu (61 WTA). Singura înfruntare dintre cele două datează din anul 2019, când românca trecea într-o oră de adversara sa, în două seturi, scor 6-1, 6-1, la Marele Șlem din capitala Franței.

A doua tenismenă din România care va debuta la Wimbledon, de această dată pentru prima oară în carieră la un turneu de o astfel de anvergură, este Anca Todoni (142 WTA). În vârstă de numai 19 ani, Todoni a reușit să acceadă pe tabloul principal al turneului, după ce le-a învins pe Ekaterina Makarova (177 WTA), Kimberly Birrell (132 WTA) și Nuria Parrizas-Dias (165 WTA). În primul tur, Anca Todoni o va întâlni sârboaica Olga Danilovic, în postura de lucky loser, după ce Elisabetta Cocciaretto s-a retras din competiție. Cele două s-au mai întâlnit doar o dată în circuit, anul acesta, în calificările de la Roland Garros, românca cedând în setul decisiv. Partida de la Wimbledon va avea loc după ora 14:30.

De asemenea, și cel mai bine cotată româncă, Sorana Cîrstea, va evolua astăzi la Wimbledon, urmând să întâlnească o britanică aflată pe locul 298 în lume, jucătoare venită din calificări. Meciul dintre Cîrstea (31 WTA) și Sonay Kartal va începe luni, 1 iulie, după ora 17:00.

Jaqueline Cristian (62 WTA) va fi tenismena română care întâlnește, poate, cea mai dificilă adversară, respectiv pe Bianca Andreescu (176 WTA), românca ce reprezintă Canada în circuitul WTA. Cele două nu s-au mai întâlnit până acum, dar Andreescu pare în formă, mai ales după evoluția din competiția olandeză, s-Hertogenbosch, unde a jucat finala. Meciul dintre cele două va începe după ora 18:30.

Ana Bogdan și Gabriela Ruse debutează cu o zi mai târziu

Ana Bogdan (57 WTA) și Gabriela Elena Ruse (152 WTA) vor juca marți, 2 iulie, în prima rundă a turneului de Mare Șlem din Londra. Jucătoarea în vârstă de 31 de ani o va întâlni pe reprezentanta Spaniei, moldoveanca Cristina Bucșa (64 WTA), pe când Ruse a acces pe tabloul principal, din faza calificărilor, pentru a o înfrunta pe reprezentanta Kazahstanului, Elena Rybakina (4 WTA).


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Grand Slam

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Handbal Dinamo transferă din Bundesliga... la handbal

CS Dinamo înregistrează un transfer de marcă şi se...


logo icon Cele mai citite
Facebook SC Oțelul Galați

Oțelul Galați transferă un jucător de 19 ani

Sursa: Agerpres

Oţelul Galaţi a transferat un nou fundaş central

Sursa: Agerpres

Dinamo înfruntă CFR Cluj în prima etapă, iar Andrei Nicolescu avertizează. "Suntem un pic în urmă faţă de ce prognozasem"

Captură Oţelul TV

Cristian Munteanu, mesaj de forţă înainte de startul Ligii 1 pentru Oţelul. "Important e cum terminăm, nu cum începem"

pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?