Echipa nationala Incident revoltător la finalul meciului împotriva Kosovo. Ce jucător român a pus piciorul în prag
Data publicării:
Naționala României a debutat cu o victorie clară, scor 3-0, în fața Kosovo, în cadrul primei etape din Liga Națiunilor.

Cu toate acestea, atmosfera tensionată creată de suporterii kosovari a umbrit succesul tricolorilor, culminând cu incidente după fluierul final.

În timpul meciului, galeria gazdelor a avut un comportament agresiv, începând cu fluierarea imnului național „Deșteaptă-te, române!”. De asemenea, fanii kosovari au afișat o scenografie provocatoare și au aruncat cu obiecte în direcția fotbaliștilor români la finalul partidei.

Un incident notabil l-a avut în prim-plan pe fundașul Radu Drăgușin, care a fost lovit de o sticlă aruncată din tribune. Reacția fotbalistului de la Tottenham a fost una ironică, acesta aplaudând gestul suporterilor, după care s-a îndreptat calm spre vestiare.

Măsuri de securitate insuficiente și tensiuni pe teren

Măsurile de securitate de pe stadion nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor pentru un meci dintr-o competiție sub egida UEFA. În ultimele minute, mai mulți fani au pătruns pe teren, ceea ce a agravat atmosfera deja tensionată. Situația a fost și mai complicată de faptul că galeria României nu a fost prezentă, fiind suspendată din cauza unor incidente anterioare.

Un alt episod tensionat a implicat un suporter kosovar care a intrat pe teren cu un steag al Albaniei, amintind de conflictele socio-politice din regiune.

Reacțiile jucătorilor români

La finalul meciului, Dennis Man a comentat comportamentul fanilor kosovari: „E frustrant când pierzi acasă cu 3-0. Noi trebuie să ne concentrăm pe ce avem de făcut pe teren. Restul nu ține de noi.”

România și-a demonstrat superioritatea pe teren, dar a rămas departe de conflictele din tribune, preferând să își concentreze eforturile pe rezultatele sportive.

Contextul diplomatic dintre România și Kosovo

Relațiile dintre România și Kosovo sunt marcate de o tensiune diplomatică de lungă durată. România nu recunoaște independența Kosovo, declarată în februarie 2008, și nu întreține relații oficiale cu autoritățile din Priștina. Această poziție este împărtășită și de alte patru state din Uniunea Europeană: Spania, Cipru, Grecia și Slovacia.

Fiecare confruntare între cele două echipe naționale readuce în prim-plan această situație diplomatică, iar atmosfera în jurul acestor meciuri rămâne mereu încărcată.

Programul României în Liga Națiunilor 2024-2025

După această victorie impresionantă împotriva Kosovo, naționala României își continuă parcursul în Liga Națiunilor cu următoarele meciuri:

  • România – Lituania (9 septembrie 2024, ora 21:45)
  • Cipru – România (12 octombrie 2024, ora 21:45)
  • Lituania – România (15 octombrie 2024, ora 21:45)
  • România – Kosovo (15 noiembrie 2024, ora 21:45)
  • România – Cipru (18 noiembrie 2024, ora 21:45)
dcsport Team
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel