Superliga Romaniei Ioan Ovidiu Sabău cooptează un fundaș central. Jucătorul care a evoluat în prima ligă de fotbal din Austria și Elveția
Data publicării:
Clubul de fotbal Universitatea Cluj a anunțat transferul unui nou fundaș central, după victoria din a patra etapă a Superligii, în fața celor de la CFR Cluj, scor 3-2.

Echipa de fotbal FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu Jasper van der Werff (25 de ani), un fundaș central elvețian care a câștigat titlul și Cupa în Austria cu RB Salzburg. De asemenea, Jasper are peste 50 de prezențe în Bundesliga 2 și peste 40 de meciuri în prima ligă elvețiană.

Transferat de RB Salzburg la 19 ani

Noul jucător al ardelenilor și-a început cariera la FC St. Gallen, club pentru care a debutat în prima ligă elvețiană în sezonul 2017/2018.
Potențialul său a fost observat rapid de RB Salzburg, una dintre cele mai titrate echipe din Austria. A fost transferat de formația austriacă la începutul stagiunii 2018/2019 în schimbul a 800.000 de euro, câștigând campionatul Austriei și Cupa Austriei chiar la sezonul de debut.

La jumătatea sezonului 2019/2020, Jasper a revenit în Elveția la FC Basel, formație din prima ligă la care a jucat constant timp de un sezon și jumătate. În total, acesta a strâns 43 de prezențe pentru echipa din Basel în toate competițiile marcând un gol.

Pentru elvețieni, Jasper a bifat și primele meciuri în cupele europene, debutând în dubla cu Eintracht Frankfurt din optimile Europa League, ediția 2019/2020.

Trei sezoane în liga secundă din Germania

Mai apoi, următoarea provocare a carierei pentru Jasper van der Werff a fost FC Paderborn. Fundașul central a fost transferat de formația din Bundesliga 2 la începutul sezonului 2021/2022. A strâns în total 37 de prezențe în două sezoane pentru FC Paderborn. În ultimul sezon, fundașul central a îmbrăcat tricoul celor de la FC Hansa Rostock, unde a jucat în 23 de partide și a marcat două goluri.

Noul elev al lui Neluțu Sabău a făcut parte din lotul Elveției la Campionatul European U21 din urmă cu trei ani, jucând în faza grupelor împotriva Croației și a Portugaliei.

Universitatea Cluj a câştigat derby-ul oraşului cu CFR, scor 3-2, chiar pe stadionul din Gruia. Nelu Varga, patronul CFR-ului, nu este însă supărat. 

Varga: „Prioritatea noastră e Europa”

„Am jucat cu echipa a doua. Prioritatea noastră este Europa în momentul de față, ne concentrăm pe acest obiectiv.

Asta este, am pierdut un meci, rivalii noștri sunt fericiți acum, dar la finalul campionatului sunt sigur că CFR va fi din nou campioană. Am făcut un gest pentru orașul Cluj, dar și pentru prietenul meu, Radu Constantea, deoarece am fost de acord ca meciul să se joace pe stadionul nostru și nu la Mediaș.

Tatăl domnului Constantea a avut un rol foarte important în viața mea, a salvat-o pe mama mea într-un moment dificil. Aveam datoria morală de a-i mulțumi astfel”, a declarat Ioan Varga la Digisport. 


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel