Superliga Romaniei Ioan Ovidiu Sabău, declarații tranșante despre demiterile antrenorilor din Superliga: „Nu sunt lăsați să-și facă meseria cum trebuie”
Data publicării:
În doar două zile, trei antrenori au părăsit competiția Superligii, doi dintre aceștia fiind înlăturați de către cluburile de fotbal.

Neluțu Sabău: „Prea rapid se schimbă antrenorii”

Antrenorul echipei aflate în fruntea clasamentului, „U” Cluj, a explicat că tehnicienii din Superliga nu sunt respectați și nu lăsați să își facă meseria, întrucât timpul propus de către cluburi este foarte scurt, perioadă în care este imposibil ca rezultatele să poată prinde contur.

„Prea rapid se schimbă antrenorii. Este clar că, la noi, antrenorii nu sunt respectați. Nu sunt lăsați să-și facă meseria cum trebuie. Antrenorii noștri sunt sincer preocupați și pregătiți. Dar nu ai timp. Aduci foarte mulți jucători în fiecare an. Jucători care nu sunt pregătiți și care nu au ritm.

Și eu am jucători care ar trebui să fie importanți, dar nu au ritm și stau pe bancă. Până creezi un nucleu de jucători, până îi aduci la un nivel bun de pregătire, după aceea faci partea tehnică și ai nevoie să îi cunoști. Necesită timp.

Și atunci toți intră în criză. Vorbim de conducători. Prea mult discutăm, prea mult jucătorii au ușa deschisă la conducători”, a spus Ioan Ovidiu Sabău, potrivit SportTotal.

În doar două zile, la cluburile de fotbal din țara noastră s-au realizat trei schimbări pe băncile tehnice. Prima despărțire a fost a antrenorului Tony da Silva de formația Poli Iași. Totuși, Anthony este singurul tehnician care a dispus în cotninuare de susținerea clubului, decizia de a încheia colaborarea aparținându-i acestuia. Cel mai probabil, decizia portughezului a venit după ultima înfrângere din a opta etapă a Superligii, scor 2-6 cu FC Hermannstadt, dar și a distanței față de familia sa, aflată în Portugalia.

Pe de altă parte, cluburile de fotbal Gloria Buzău și Sepsi Sfântu Gheorghe au renunțat la colaborările cu Andrei Prepeliță, respectiv Bernd Storck.

Elevii lui Prepeliță se află pe ultimul loc, cu cinci puncte, în timp ce jucătorii conduși până nu demult de antrenorul german se află pe al 12-lea loc, cu opt puncte.

Buzoienii au înregistrat patru înfrângeri consecutiv (trei în Superliga și una în calificările din Cupa României), în timp ce covăsnenii au nu mai puțin de patru eșecuri la rând (în campionat), fapt ce a determinat conducerile echipelor să ia decizii importante.

De reținut este faptul că Gloria Buzău este echipa promovată în prima divizie de către Prepeliță, la finele stagiunii 2023/2024, înlocuitorul său fiind Eugen Neagoe, ultima dată antrenor la FC Arges.

Celelalte două cluburi de fotbal nu au ajuns încă la un acord cu alți antrenori.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel