Superliga Romaniei Ioan Ovidiu Sabău e optimist înainte de meciul cu Unirea Slobozia
Data publicării:
„U” Cluj face deplasarea la Clinceni, unde înfruntă nou-promovata Unirea Slobozia, într-un meci care contează pentru a XII-a etapă a Superligii.

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a prefațat întâlnirea din a XII-a etapă a Superligii, în deplasare la Unirea Slobozia. Tehnicianul a remarcat atitudinea jucătorilor săi după înfrângerea din runda precedentă (0-1 vs Politehnica Iași), spunând că echipa sa este pregătită pentru un nou duel.

„Mi-a plăcut această săptămână, reacția jucătorilor, concentrarea, starea lor de spirit, analiza pe care am făcut-o”

„Meci fizic, cu o echipa bine organizată, care va alerga mult. Sperăm ca terenul să ne permită să jucăm fotbal. Arată bine, am înțeles că este un joc sâmbătă dimineața, înainte de jocul nostru, sper să fi fost informat bine. Dimineața se joacă liga a II-a și noi jucăm după-amiază.

Să vedem cum vom aborda jocul. Indiferent, mi-a plăcut această săptămână, reacția jucătorilor, concentrarea, starea lor de spirit, analiza pe care am făcut-o, intervențiile lor. E clar că și ei sunt afectați și nu au digerat nici ei bine această înfrângere și jocul pe care l-am prestat la Iași.

Jucătorii nu trebuie să-și piardă încrederea, pentru că noi am arătat bine. Nu am ajuns acolo întâmplător, pe primul loc. Am demonstrat și prin joc, prin punctele pe care le-am făcut, că merităm să fim acolo. Majoritatea oamenilor de sport, antrenori și așa mai departe, clar au spus că pe merit, suntem o echipă bună și suntem pe primul loc.

Depinde de noi dacă vrem să continuăm, sau, atunci când lucrurile merg bine, nu mai reușim să ne reîncărcăm, să o luăm de la capăt, sa fim iarăși o echipă puternică, dinamică, să jucăm foarte repede, să alergăm, că nu se poate fără să alergi în sportul de performanță”, a declarat antrenorul „studenților”, înainte de deplasarea la Clinceni.

„Eu azi am aflat de teren, dar am înțeles că se prezintă bine și putem să jucăm fotbal, că noi asta încercăm. Cred că și televiziunile și cei responsabili ar trebui să fie preocupați de cum arată un teren de fotbal și acolo ar trebui să se investească foarte mult, pentru că e foarte important ce privește publicul și spectatorii să nu privească mizerie, terenuri fără iarbă și așa mai departe.

Ar trebui mult mai mult investit în terenurile de joc, unde să fie un joc de calitate, să putem juca fotbal”, a mai spus Sabău, despre condițiile terenului pe care se va desfășura partida.

De asemenea, tehnicianul clujenilor a discutat și despre obiectivul din acest sezon, respectiv calificarea în play-off. Sabău a spus că totul depinde de jucătorii săi și de dorința acestora de a se clasa între primele șase echipe din campionat.

„E foarte greu să mă transform, să devin mai dur, după ce tot timpul încerc să fiu diferit sau altfel. Eu cred că, din reacția lor în antrenamentele din această săptămână, mesajul a ajuns foarte clar atunci când am analizat jocul. E păcat să stricăm tot ce am construit atât de frumos până în momentul de față.

Depinde doar de noi, de cât de mult își doresc să ne calificăm în play-off. E orgoliul acela sportiv pe care trebuie să îl aibă, mai ales jucătorii cu multă multă experiență. Ar fi o performanță, ar rămâne în istoria acestui club. Joci pentru contracte, prime, dar rămâi cu aceste performanțe. Lumea te respectă, te apreciază foarte mult și eu cred că asta trebuie să fie motivația cea mai puternică.

Întotdeauna așa este, e foarte greu să ajungi acolo (pe primul loc), e mai greu să te menții. Sunt alte stări, echipele te tratează total diferit. Nici la aceste aprecieri și laude nu știi cum reacționează jucătorii. Este bine, dar asta trebuie să fie o responsabilitate în plus”, a mai spus antrenorul ardelenilor.

Meciul dintre Unirea Slobozia și „U” Cluj va avea loc sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 16:45.

După 11 etape disputate, Universitatea Cluj rămâne lider, cu 22 de puncte, în timp ce nou-promovata lui Adrian Mihalcea se clasează pe locul 14, cu 11 puncte.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

UEFA Europa League Cine a fost jucătorul no 1 al FCSB în meciul cu PAOK Salonic

FCSB a reușit victoria în al doilea meci din Europa...


logo icon Cele mai citite
Sursa: ascotelul.ro

Agentul lui Alexandru Pop confirmă. Trei oferte refuzate pentru atacantul Oţelului

Agerpres

Oțelul Galați - CFR Cluj se amână din nou. Când se joacă FC Botoșani - FCSB

Agerpres
BREAKING NEWS

Simona Halep obține prima victorie din ultimii doi ani. Primele declarații ale româncei după meci

FOTO: DC News
BREAKING NEWS

Simona Halep, eliminată de la WTA Hong Kong în optimi. Fără speranţe în faţa Annei Blinkova

pixel