Superliga Romaniei Ioan Ovidiu Sabău, mesaj pentru jucătorii săi înainte de duelul cu FC Rapid: Trebuie să acţionăm, nu să reacţionăm
Data publicării:
Ioan Ovidiu Sabău a prefaţat partida dintre FC Rapid şi Universitatea Cluj de luni, 16 septembrie. Meciul se joacă de la ora 21:00. U Cluj este liderul campionatului, cu 18 puncte în primele 8 etape. De cealaltă parte, Rapid are o singură victorie până acum. 

"E primul joc al lui Şumudică acasă, vine după 2 meciuri în deplasare, o victorie şi un egal. Îşi va dori foarte mult ca echipa lui să arate bine, să câştige în faţa propriilor suporteri. Ne aşteaptă un meci greu, trebuie să arătăm bine, să avem curaj, să nu ne intimideze atmosfera. Eu sper să îi fi adus pe jucători într-o formă bună, iar abordarea să fie cea corectă. Sigur, vom fi forţaţi şi de adversar, dar cred că foarte importantă este forma noastră. Este nevoie să putem alerga, să ne câştigăm duelurile, şi în atac şi în apărare. Cu entuziasm, cu încredere în noi, avem şi o situaţie bună, deci nu trebuie să mergem timizi acolo. Am jucători cu multă experienţă, au jucat astfel de jocuri, ştim ce ne aşteaptă şi trebuie să acţionăm, nu să reacţionăm. Trebuie să avem curaj să jucăm. 

Este foarte puţin ce s-a întâmplat la Rapid pentru obiectivele propuse, dar şi pentru jucătorii pe care îi au. 

Noi vrem să avem continuitate în joc, în primul rând, pentru că mai avem lucruri de pus la punct. Presiunea creşte, adversarii ne privesc diferit, aşteptările noastre şi ale suporterilor noştri sunt altele. Dar e firesc, ne-am obişnuit. Nu mă refer la aceia care spun că sunt lângă echipă dar ne critică primii când ceva nu merge, ci mă refer la acei oameni care vin şi ne susţin meci de meci şi care chiar iubesc această echipă şi le pasă de cum arătăm. Am discutat şi cu jucătorii. Mă motivează să ştiu că fanii noştri sunt nemulţumiţi când câştigăm, dar nu arătăm bine ca joc. Asta le-am transmis jucătorilor. Înseamnă că am crescut nivelul şi aşteptările sunt altele. 

Şi Thiam arată foarte bine, şi Berto îl văd foarte bine, se pregăteşte, e motivat. Sper să fiu inspirat la primul XI, la schimbările pe care voi fi nevoit să le fac, dacă va fi nevoie. E un lot competitiv. Toţi sunt destul de bine, dar mulţi nu au meciuri oficiale şi trebuie să îi integrez. S-a observat că eu mă bazez pe omogenitate, am schimbat doar când a fost nevoie. Nu e uşor să integrezi jucătorii în acest 4-3-1-2. Au apărut şi mici probleme de efectiv, am 2 jucători cu probleme, dar sper să îşi revină până la ora jocului", a declarat Ioan Ovidiu Sabău înainte de meciul cu Rapid.  

Marius Șumudică recunoaște forma excelentă a adversarului: „Au cinci victorii!”

„Mă întorc în Giulești, asta e cel mai important. Cu cât se apropie ora meciului, cu atât cresc și emoțiile. Mă întorc acasă, sper să fie de bun augur, avem nevoie de rezultat, de tot ceea ce înseamnă dorință, agresivitate, motivație, fiindcă, în final, deznodământul la fotbal nu poate fi controlat.

Adică oricât aș pregăti, orice aș face, există factori externi care pot perturba rezultatul la un moment dat. Încerc să fac tot ceea ce ține de mine ca echipa să arate bine. Parțial sunt mulțumit de modul în care s-au pregătit, de ceea ce mi-au arătat la ultimele antrenamente - practic, doar jumătate din lot, pentru că jumătate a fost la loturile naționale, nu am putut să lucrez.

Abia astăzi am făcut primul antrenament împreună, având jumătate din jucători - 10 jucători plecați -, abia astăzi ne-am reunit și am încercat să le explic ceea ce îmi doresc de la jocul ăsta. Am analizat adversarul, întâlnim liderul, U Cluj. Nu întâmplător, hai, că poate fi un accident la o victorie, la două, dar au cinci victorii! Nu poți să ajungi acolo întâmplător!

Suntem pregătiți, dorim foarte mult să arătăm bine și, în urma exprimării pe care o vor avea jucătorii mei, sper ca rezultatul să fie pozitiv și să ne bucurăm după jocul de luni seară.”, a spus antrenorul giuleștenilor, înainte de partida cu „U” Cluj.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel