Tenis Ion Ţiriac: În locul Simonei Halep, aş da în judecată ITIA, WADA, pe cel care mi-a dat asta... Că nu a luat de la farmacie
Data actualizării:
Data publicării:
Miliardarul Ion Ţiriac crede că Simona Halep ar trebui să meargă în instanţă şi să ceară despăgubiri după ce a fost suspendată de ITIA. 

”O dată am sfătuit-o cu ceva şi n-a luat sfatul. Nu-i posibil să ţii un om, să-i distrugi viaţa, nu cariera. Să-i distrugi viaţa, moralitatea şi toată treaba şi după un an, fleosc, îi dau 4 ani repede că ce se întâmplă, dacă cumva…

Dacă aş fi Simona, aş da în judecată federaţia internaţională, aş da în judecată pe cei care au suspendat-o. IŢIA, itima, i-aş da în judecată nu pentru un milion, cum spune presa azi. Când cineva îţi distruge viaţa…

E vorba de 100 de milioane, nu de 1 milion. Eu în locul Simonei aş face-o, începând cu federaţia internaţională, ITIA, mitia, WADA, cu cel care mi-a dat asta. Şi e foarte important, cine mi-a dat-o? Că ea nu s-a dus la farmacie”, a spus Țiriac, prezent joi la un eveniment.

CITEŞTE ŞI Victor Hănescu, înţepături pentru Mouratoglou în scandalul dopajului lui Halep. "Nu ştiu dacă ar fi păţit ceva dacă recunoştea atunci, doar era mai corect"

Ilie Năstase speră că Simona Halep va reveni în circuitul profesionist 

"Şi eu, ca toată lumea, aş vrea să o văd din nou în circuitul profesionist. Dar nu s-a decis nimic, nu s-a judecat deocamdată cazul (n.r. - la Tribunalul de Arbitraj Sportiv). Mă depăşeşte situaţia, a trecut mai mult de un an şi tot nu s-a judecat", a spus Năstase, prezent la aniversarea a 10 ani de la inaugurarea Ţiriac Collection din Otopeni.

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, a anunţat, pe 12 septembrie, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

ITIA a precizat că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Prima încălcare a regulamentului în cazul Simonei Halep (32 ani), dublă campioană de Mare Şlem (Roland Garros 2018, Wimbledon 2019), este legată de identificarea substanţei interzise roxadustat la US Open în 2022, în urma unui test antidoping în timpul competiţiei, iar a doua este legată de neregularităţile din paşaportul său biologic (ABP).

Halep fusese suspendată provizoriu în octombrie 2022, iar perioada sa de ineligibilitate este luată în considerare din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026.

La 24 octombrie, jucătoarea română a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS-CAS) de la Lausanne, împotriva suspendării sale pe patru ani pentru dopaj, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel