Canotaj Ionela Cozmiuc ia în calcul o revenire în canotaj
Data publicării:
Nici nu s-a retras bine din activitate, că deja vrea să revină. Ionela Cozmiuc a luat aur la Campionatele Mondiale şi argint la Jocurile Olimpice şi a anunţat că va lua o pauză de la canotaj. Asta deşi înainte de Jocurile Olimpice anunţase că se retrage din activitate. 

”Sunt foarte bucuroasă, am câștigat iar aurul mondial în proba de simplu. Închei acest an cum mi-am dorit. Pot spune că e un final perfect de carieră, dar niciodată să nu spui niciodată. Este finalul acestui an, mă gândesc serios dacă să pun vâslele în cui pentru totdeauna sau să mă întorc. Nu imediat, dar pe viitor există șanse să mă întorc.

Eu am fost pregătită psihic, știam din primăvară că vreau să particip la Campionatul Mondial. Nu mi-am lăsat organismul să se relaxeze. Acum, dă semne de epuizare. A fost un an perfect, nu îmi puteam dori mai mult.

Tinerii au făcut niște curse extraordinare, avem viitor, canotajul românesc are viitor. Îmi doresc să îmi revăd familia, nu am fost deloc acasă după Jocurile Olimpice. Îmi doresc să mă relaxez și să mă bucur de cei dragi.

O să îmi fie dor de colectivul de la canotaj, de senzația de familie mare. Mie mi-a plăcut mult acest sport, l-am făcut de plăcere. Încă nu îmi văd viața fără el, dar mă voi obișnui ușor-ușor”, a declarat Cozmiuc, la întoarcerea acasă.

Mesajul Elisabetei Lipă pentru canotorii Cozmiuc, sportivii care au purtat drapelul României la Paris

„Ionela se retrage în glorie! După medalia de argint pe care a câștigat-o la Jocurile Olimpice de la Paris alături de Gianina van Groningen, înainte de retragere, Ionela Cozmiuc a obținut și aurul, la Campionatele Mondiale de la St. Catharines, Canada, în barca de simplu categorie ușoară (LW1x).

Sub încurajările soțului ei de pe mal, și el medaliat olimpic, Ionela a dominat finala mondială și a urcat pe locul 1. Și tot împreună, au decis că este momentul lor de retragere. Au fost lacrimi de bucurie, emoții mari încununate de succes. Două cariere a doi sportivi mari care au scris istorie.

Însă povestea lor de familie, merge mai departe. Sunt mândră de ea, de el, de amândoi. Ionela și Marius Cozmiuc, vă felicit din toată inima și va mulțumesc pentru tot ce ati făcut pentru canotajul romanesc! La Snagov ne veți găsi mereu cu brațele deschise. Și poate că veți reveni în familie extinsă!”, a scris președinta Agenției Naționale pentru Sport, pe contul său de Facebook.

Sportivele române Andrada Maria Moroșanu și Iulia Bălăucă au cucerit medaliile de aur în proba feminină de dublu vâsle, vineri, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru tineret U23 de la St Catharines (Canada).

Româncele s-au impus cu timpul de 06 min 46 sec 84/100, stabilind un nou record mondial de tineret, vechea performanță fiind de 6 min 47 sec 03/100. Podiumul a fost completat de Elveția (06:49.27) și Lituania (06:51.87).

România a încheiat cu două medalii de aur Mondialele U23, prima fiind obținută joi la patru vâsle feminin de Emanuela Ciotău, Patricia Cireș, sportive care au participat la Jocurile Olimpice de la Paris, Mariana-Laura Dumitru și Manuela-Gabriela Lungu.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Canotaj

logo icon Articole similare

Canotaj Ionela Cozmiuc ia în calcul o revenire în canotaj

Nici nu s-a retras bine din activitate, că deja vrea să...

Canotaj Los Angeles, venim! România are viitor la canotaj

Canotajul românesc a fost principalul artizan al...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel