Canotaj Ionela Cozmiuc, medaliată cu aur la Campionatele Mondiale din Canada. Cătălin Chirilă cucerește bronzul la Campionatele Mondiale din Uzbekistan
Data publicării:
Canotoarea Ionela Cozmiuc a cucerit medalia de aur în proba de simplu vâsle - categorie ușoară, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru seniori de la St Catharines (Canada), în timp ce canoistul Cătălin Chirilă a cucerit medalia de bronz în proba de canoe simplu pe 500 de metri la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Samarkand (Uzbekistan).

Aur la ultima cursă din carieră pentru vicecampioana olimpică Ionela Cozmiuc

Sportiva română Ionela Cozmiuc, vicecampioană olimpică la începutul lunii în proba de dublu vâsle feminin - categorie ușoară, a cucerit medalia de aur în proba de simplu vâsle - categorie ușoară, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru seniori de la St Catharines (Canada).

La ultima sa cursă din carieră, Cozmiuc a fost cronometrată cu timpul de 07 min 29 sec 92/100, fiind urmată de grecoaica Zoi Fitsiou (07:31.65) și de irlandeza Siobhan McCrohan (07:32.94).

Cozmiuc are două titluri europene în această probă, obținute în 2022 și 2023, și unul mondial (2022).

Ea își încheie cariera cu o medalie olimpică de argint, trei titluri mondiale (două la dublu vâsle, categorie ușoară) și trei europene.

 

Ionela Cozmiuc: „Amândoi o să concurăm pentru ultima dată, cel puțin așa zicem noi”

La finalul sezonului, Ionela și Marius Cozmiuc, soții care au purtat drapelul României la JO 2024, se vor retrage din activitate - cel puțin așa cred cei doi.

„Cred că cel mai mult îmi va lipsi de la canotaj starea din cantonament, de timpul petrecut cu colegii și competițiile. Ele au fost urmate de podium de cele mai multe ori, așa că intră tot la categoria competiții”, a declarat Ionela Cozmiuc.

„Este ultimul meu campionat național... și al lui Marius și într-adevăr este puțin emoționant. Amândoi o să concurăm pentru ultima dată, cel puțin așa zicem noi. Nu știm ce o să ne rezerve viitorul.

Vrem să ne bucurăm de aceste ultime clipe de vâslit. Nu am plâns. Emoțional nu sunt, încă, pregătită să pun vâslele în cui, însă vine timpul când trebuie să iei niște decizii și pentru familie.

Încă nu ne-am gândit la acest lucru (n.r. când vor reveni la Paris să își aducă aminte de Jocurile Olimpice), este foarte devreme. Tocmai ce am aterizat ieri de la Paris și vom vedea. Cu siguranță va fi o destinație preferată de noi. 

În seara asta este despre relaxare, despre bucurie, despre celebrarea rezultatelor frumoase. Și despre canotaj și familia asta frumoasă a canotajului. Ne face mare plăcere de fiecare dată să petrecem timp împreună.”, a mai spus vicecampioana olimpică de la Paris.

 

Chirilă ia bronzul la proba de canoe simplu 500 m

Sportivul român Cătălin Chirilă a cucerit medalia de bronz în proba de canoe simplu pe 500 de metri, duminică, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe pentru probe neolimpice de la Samarkand (Uzbekistan).

Chirilă a fost cronometrat cu timpul de 01 min 48 sec 456/1000, fiind devansat de moldoveanul Serghei Tarnovschi (01:47.312) și de cehul Martin Fuksa (01:48.405).

Canoistul stelist mai are în palmares la Mondiale o medalie de aur (C1-1.000 m) și una de argint (C1-500 m) la Mondialele din 2022, de la Dartmouth (Canada).

Cătălin Chirilă va mai evolua duminică într-o finală, la canoe simplu pe 200 de metri (ora 12:22).

La Mondialele din 2023 de la Duisburg, România a cucerit două medalii prin Cătălin Chirilă, aur la canoe simplu 500 m și argint la canoe simplu pe 1.000 m, precum și una de bronz la canoe dublu pe 1.000 m prin Nuță și Sprîncean, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Canotaj

logo icon Articole similare

Canotaj Ionela Cozmiuc ia în calcul o revenire în canotaj

Nici nu s-a retras bine din activitate, că deja vrea să...

Canotaj Los Angeles, venim! România are viitor la canotaj

Canotajul românesc a fost principalul artizan al...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel