Jocurile Olimpice Ionela Cozmiuc şi Geanina Van Groningen, medalie de argint la dublu vâsle feminin. A şasea medalie pentru România la JO2024
Data actualizării:
Data publicării:
Geanina Van Groningen şi Ionela Cozmiuc au câştigat medalia de argint la proba de dublu vâsle feminin, categoria uşoară. 

Aceasta este a şasea medalie pentru România la JO2024, cu două medalii mai mult decât la Tokyo 2020. Până acum, România a luat 2 medalii de aur, trei de argint şi una de bronz la această ediţie a Jocurilor Olimpice. 

Campioanele europene de anul acesta au început în forţă şi au condus în primele sute de metri, dar au fost devansate de britanice la 500 de metri şi s-au aflat tot restul cursei pe locul al doilea, încheind în 6 min 48 sec 78/100.

Medaliile de aur au fost obţinute de britanicele Emily Craig şi Imogen Grant, în 6 min 47 sec 06/100, în timp ce bronzul a revenit grecoaicelor Dimitra Kontou şi Zoi Fitsiou, în 6 min 49 sec 28/100.

Gianina van Groningen (fostă Beleagă) şi Ionela Cozmiuc sunt duble campioane mondiale (2017, 2018), iar la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au clasat pe 6, după ce în 2016, la Rio, au ocupat locul 8.

Această probă este la ultima sa apariţie la Jocurile Olimpice, ea nefăcând parte din programul olimpic pentru JO 2028, de la Los Angeles, scrie Agerpres.

"România poate, România are cu ce să se mândrească"

Elisabeta Lipă, preşedintele ANS, a reacţionat imediat pe pagina sa de Facebook. 

"România, inima sus! România, fii mândră de ei, încă o medalie olimpică de argint!!! “Libelulele” Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen au obținut medalia de argint la dublu vâsle categoria ușoară, fiind a șasea medalie pentru România.

Succesul nu este niciodată o reușită individuală, acesta este susținut întotdeauna de o echipă incredibilă. Felicit din toată inima aceste minunate sportive și le mulțumesc tuturor celor care au contribuit pentru aceste performanțe incredibile! România poate, România are cu ce să se mândrească", a scris Elisabeta Lipă. 

Argint şi la dublu rame feminin

Canotoarele române Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au cucerit medaliile de argint în proba de dublu rame feminin, vineri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după un finiş remarcabil. 

Româncele, medaliate cu bronz la ultimele Mondiale, au început modest şi se aflau pe locul 5 după primii 500 de metri, dar apoi au avansat câte un loc la fiecare punct intermediar (4 la 1.000 m, 3 la 1.500 m), terminând pe locul secund, după ce au devansat Lituania şi Australia.

Aurul a fost obţinut de campioanele mondiale en titre, olandezele Ymkje Clevering şi Veronique Meester, în 6 min 58 sec 67/100. Podiumul a fost completat de Australia (Jess Morrison, Annabelle McIntyre), vicecampioana mondială, cronometrată în 7 min 03 sec 54/100.

Ultima medalie olimpică la dublu rame feminin a fost obţinută de Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, aur în 2008, la Beijing.

"Încă o medalie pentru România! Este incredibil, dar adevărat, iar România trăiește acest vis frumos, astăzi, la Paris! Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au câștigat medalia de argint la dublu rame feminin (W2-). Este ireal de frumos, suntem atât de fericiți! După o cursă nebună, iată că fetele urcă pe podium, obținând a 5-a medalie pentru Romania! Mulțumesc, fetelor, ați fost senzaționale! Mulțumesc tuturor celor care se află în spatele acestor rezultate excepționale!! Hai, România", a scris Elisabeta Lipă pe Facebook. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel