Echipa nationala Ionuţ Radu, portarul cu care naţionala a început calificările pentru EURO 2024, criticat. "A ales banii, nu fotbalul"
Data publicării:
Inter Milano vrea să îl cedeze pe Ionuţ Radu la Sassuolo, echipă cu care a şi ajuns la un acord, dar portarul nu a semnat încă. Radu este criticat pentru că nu merge la un club unde să aibă evoluţii constante, ci preferă să aibă salarii importante, chiar dacă nu este folosit. 

Potrivit Sassuolo News, "Ionuţ Radu, portar născut în 1997 şi deţinut de Inter, este în căutarea unei noi aventuri şi va fi noul portar al lui Sassuolo. Abia întors din Premier League, după împrumutul la Bournemouth, portarul va îmbrăca tricoul verde-negre. Experienţa sa din Premier League nu a avut efectul scontat, dar cu siguranţă l-a ajutat. Acum el va o lua de la capăt cu Sassuolo, în Serie B. 

Sezonul trecut s-a dovedit a fi unul plin de provocări pentru Radu care, deşi nu a găsit continuitatea între buturi, a experimentat un fotbal diferit, plin de provocări şi oportunităţi. Conform informaţiilor aflate în exclusivitate de Sassuolo News, a fost făcută o mutare decisivă pentru a-l aduce la club. 

Aflat pe radarul mai multor echipe din Franţa, printre care Auxerre, Nantes şi Strasbourg, Ionuţ Radu ar urma să aleagă Sassuolo, care are şi un avantaj: clubul vrea să îl transfere definitiv de la Inter. Astăzi este întâlnirea decisivă pentru transferul acestuia. 

Venirea lui Radu la Sassuolo ar reprezenta o întărire semnificativă pentru echipă, care are nevoie de stabilitate şi calitate în poartă. Experienţa sa internaţională, combinată cu dorinţa de revenire la nivel ridicat după un sezon dificil, ar putea fi decisive. Cu Radu, Sassuolo ar avea cinci portari în lot, alături de Consigli, Turati, Satalino şi Russo. E clar, însă, că nu vor rămâne toţi, iar Turati şi Russo sunt cei mai probabili candidaţi pentru o despărţire"

Numai că portarul de la Inter nu a semnat încă înţelegerea cu Sassuolo, astfel că transferul nu e finalizat. Marcel Puşcaş îl critică pe portarul care a făcut o impresie foarte bună în naţionala de tineret la EURO U21 din 2019. 

"E simplu, banii bat fotbalul. Pe el l-au interesat doar banii de cinci ani de zile. Trebuia să plece la o echipă la care ar fi jucat, poate că scădeau banii în urmă cu doi, trei ani, dar acum lua dublu. El și-a ratat șansa singur. Contractul și banii sunt Dumnezeu lui, nu fotbalul. Are bani, dar nu are fotbal. 

Cine l-a pus să nu vină la Rapid, FCSB sau CFR Cluj? Sunt de acord cu atitudinea asta la jucători aflați la sfârșitul carierei, nu la un copil de 23 de ani. Are deja 27 de ani, nu știu dacă a jucat cinci meciuri în cinci ani.

Asta o faci la 35 de ani, tragi mâța de coadă, păcălești un club, două trei, vrei să schimbi un antrenor să rămâi tu antrenor. Astea sunt vrăjelile la 35 de ani, la 22, 23 de ani trebuie să joci fotbal", a declarat Marcel Puşcaş la Fanatik. 

Andrei Vochin spune că Radu putea lua exemplu de la Bogdan Stelea 

"Ar fi avut și un exemplu bun în spate, între idolii lui. E cazul celebru al lui Bogdan Stelea înainte de Campionatul Mondial din 1994, când Bogdan nu mai are echipă în străinătate și acceptă să joace la Rapid pentru mai bine de jumătate de sezon.

Nu contează că Rapid îi dă mai puțini bani față de ce contracte a avut el, doar că face un Mondial foarte bun și după pleacă și găsește banii căutați. Campania de calificare la EURO este începută cu Ionuț Radu titular”, a declarat Vochin. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel