Echipa nationala Iosif Rotariu a remarcat doi „tricolori” în meciul cu Lituania: „Dacă ar fi avut un fotbalist de profilul lui...”
Data publicării:
Echipa națională a României a învins Lituania, în al doilea meci din Liga Națiunilor, scor 3-1.

Iosif Rotariu crede că Ianis Hagi și Alex Mitriță au făcut diferența în meciul contra Lituaniei. Hagi a scos o lovitură de pedeapsă, după ce a fost faultat în careu, în timp ce Denis Alibec l-a ajutat pe Mitriță să revină la națională cu un gol, după o construcție frumoasă a celor doi jucători.

Rotariu: „Dacă Lituania ar fi avut un fotbalist de profilul lui Mitriță sau Ianis Hagi, atunci defensivei noastre i-ar fi fost infinit mai greu”

Rotariu a spus, de asemenea, că Mitriță este cel mai bun jucător din campionatul intern, arătându-și valoarea în al doilea meci al naționalei.

„A arătat și acest meci cu Lituania că Mitriță e cel mai bun din campionatul nostru. Gestul de după gol denotă recunoștință din partea lui Mitriță pentru un om care crede în el. Știe Mircea Lucescu să scoată cea mai bună versiune dintr-un fotbalist cu reale calități. 

Mitriță trece printr-o perioadă foarte bună și acest gol îl va alimenta cu un plus de ambiție. Nu contează că a fost rezervă Mitriță, Mircea Lucescu știe foarte bine când să introducă jucătorii de care are nevoie. Ați văzut și cu Ianis Hagi că a făcut diferența, alt fotbalist determinant pentru România. 

Nations League devine o competiție din ce în ce mai interesantă pentru România și cred că și dacă joci câteva minute trebuie să arăți tot ce poți. Să te sacrifici pentru România. Dacă Lituania ar fi avut un fotbalist de profilul lui Mitriță sau Ianis Hagi, atunci defensivei noastre i-ar fi fost infinit mai greu”, a declarat Iosif Rotariu, pentru Sport.ro

Ce promisiune i-a făcut Mitriță lui Lucescu

„De doi ani de zile își dorea să vină în lotul național, mi-a mulțumit. S-a comportat extraordinar. A promis că nu va mai face niciodată niciun fel de opoziție, dacă joacă sau dacă nu joacă.

Vrea să fie cât se poate de mult timp la echipa națională, indiferent de statutul său. Este cel mai mare câștig. M-a ajutat și Răzvan în legătură cu el, mi-a dat niște sfaturi foarte serioase. Ne ajutăm, că suntem tată și fiu”, a declarat Mircea Lucescu, la conferința de presă de după victorie.

Naționala de fotbal a României a învins selecționata Lituaniei, cu scorul de 3-1 (1-1), luni seara, pe stadionul „Steaua” din București, în Grupa C2 a Ligii Națiunilor. România a debutat astfel cu dreptul în sezonul 2024/2025 al Ligii Națiunilor, obținând cele șase puncte dorite.

România va juca următoarele meciuri luna viitoare, pe 12 octombrie cu Cipru și pe 15 octombrie cu Lituania, ambele în deplasare.

Liga Națiunilor 2024/25 va avea efect direct și asupra preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2026.

Cele mai bune patru câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru CM 2026, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund din preliminariile clasice.

Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte patru echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele patru naționale europene participante la Cupa Mondială din Statele Unite ale Americii, Mexic și Canada.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel