Tenis Irina Begu, în semifinalele unui turneu ITF din Germania
Data actualizării:
Data publicării:
Românca aflată pe locul 128 în circuitul mondial de tenis feminin a reușit să se califice în penultima fază a turneului ITF de la Wiesbaden, unde va întâlni pe germanca Jule Niemeier.

Begu își clădește revenirea, după accidentarea de anul trecut

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului ITF de la Wiesbaden (Germania), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, după un simetric 6-2 6-2 cu Katerina Zavatska.

Românca a revenit anul acesta abia în luna martie, în turneul WTA 125 de la Antalya (Turcia), după șapte luni de pauză, perioadă cauzată de o accidentare.

Begu (33 ani, 128 WTA), a șasea favorită, s-a impus după o oră și 21 de minute, la primul său duel cu ucraineanca Zavatska (24 ani, 181 WTA).

În penultimul act, Begu o va înfrunta pe germanca Jule Niemeier (24 ani, 111 WTA).

Niemeier, a treia favorită, a beneficiat vineri de abandonul cehoaicei Tereza Martincova (193 WTA) și a jucat doar 33 de minute, la scorul de 6-0, 1-0, potrivit Agerpres.

Ultimul turneu jucat de către Begu, înaintea celui ITF din Germania, a fost competiția WTA Masters 1000 de la Madrid, unde românca a fost învinsă în cel de-al doilea tur, de către americanca Madison Keys (20 WTA), scor 7-6(3) 7-6(6), în două ore și 13 minute. Keys s-a înclinat mai apoi abia în semifinalele competiției, unde a fost învinsă de lidera mondială, Iga Swiatek, scor 6-1 6-3, în doar 72 de minute.

De asemenea, Keys a consemnat a doua victorie împotriva lui Begu, singurul meci disputat datând încă din anul 2016, de la Miami, când americanca se impunea mult mai clar, scor 6-3 6-1.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel