Fotbal Istvan Kovacs, mândru că a arbitrat la EURO 2024: „Am reprezentat România cu brio”
Data publicării:
Arbitrul român a fost delegat să conducă două partide din cadrul Campionatului European de fotbal găzduit de Germania (14 iunie - 14 iulie).

Istvan Kovacs: „A fost sezonul perfect”

Arbitrul român Istvan Kovacs a condus două finale în cadrul competițiilor europene în carieră: ultimul act din Liga Campionilor 2022, dintre Liverpool și Real Madrid (0-1), respectiv finala de anul acesta din Europa League, dintre Atalanta și Leverkusen, scor 3-0.

Kovacs a spus că, pentru el, această experiență a reprezentat un vis devenit realitate, întrucât și-a dorit dintotdeauna să fie delegat la o finală europeană.

„Pot să spun că a fost sezonul perfect atât pentru mine, cât și pentru colegii mei. Am format o brigadă compactă, ca și în ultimii 10 ani, împreună cu Vasile Marinescu și Artene Mihai. Plus Popa Cătălin, care a fost arbitru video la unele dintre meciurile noastre.

Îmi aduc aminte cu mult drag de finala Europa League, unde a reușit și familia mea să se deplaseze, la Dublin. Este un vis devenit realitate, întotdeauna mi-am dorit să arbitrez o finală europeană, s-a întâmplat să fie a doua finală...Bucurie, mândrie, faptul că am reușit să scoatem meciul cu brio, asta ne-a făcut fericiți.

Meciurile nu sunt la fel, bineînțeles, au trecut doi ani de la ultima finală. Din punct de vedere al pregătirii, n-am făcut nimic diferit, pentru că mă pregătesc la fel pentru orice partidă. Meciul a fost diferit pentru că aici (finala de Europa League) a fost 3-0, iar la prima finală a fost 1-0. Poate mai multă experiență (a fost diferența dintre cele două finale) și asta a contribuit la buna desfășurare a partidei., a spus Kovacs.

Kovacs: „A fost cea mai frumoasă experiență de până acum”

Chiar dacă nu a mai fost delegat și după fazele grupelor la EURO 2024, Kovacs a mărturisit că experiența Campionatului European de fotbal găzduit de Germania a fost cel mai frumos eveniment la care a luat parte. De asemenea, arbitrul a lăudat atât spectatorii români din cadrul EURO 2024, cât și întreaga organizare a competiției desfășurată de UEFA.

Istvan Kovacs a arbitrat la EURO 2024 partidele dintre Slovenia și Serbia, scor 1-1, respectiv cea dintre Cehia și Turcia, scor 1-2, ambele din grupele turneului final.

La partida Cehia - Turcia, arbitrul a stabilit și un record, după ce a acordat nu mai puțin de 20 de cartonașe în tot meciul.

„Am participat în calitate de spectatori în meciul de la Koln, când România a jucat în fața Belgiei, deși a fost o înfrângere (0-2), meciul - toată atmosfera ne-a făcut să ne simțim mândri.

Când ajungem în vestiar, toate detaliile sunt puse la punct. De obicei, discutăm în hotel, acolo într-adevăr se ține un discurs. Ne aducem aminte prin câte lucruri am început până să atingem finala și intrăm cu încredere pe terenul de joc. Știm că meciul este bine pregătit, iar noi suntem bine pregătiți, așa că nu se poate întâmpla nimic deosebit pe terenul de joc.

A fost cea mai frumoasă experiență de până acum, meciuri intense, spectatori foarte mulți, stadioane pline, organizare excepțională. Am reprezentat România cu brio, cu mare mândrie și ne-am întors cu o experiență plăcută.

În 2023, am dat un interviu, am spus că naționala României va depăși faza grupelor. S-a întâmplat acest lucru, ne-am bucurat enorm pentru reușitele lor și acum spun că naționala asta o să mai aducă bucurie și fericire românilor și în următorii ani, a mai spus arbitrul român, la FRF.tv.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel