Fotbal Italia-Albania, în Grupa B. Victoria ar fi o premieră istorică pentru „vulturi”
Data actualizării:
Data publicării:
Italia și Albania se vor întâlni sâmbătă, 15 iunie, într-un meci important din Grupa B a Campionatului European de Fotbal 2024.

Partida, programată să înceapă la ora 22:00, se va disputa pe renumitul Westfalenstadion din Dortmund și va fi transmisă în direct de Pro TV.

A XVII-a ediție a Campionatului European de Fotbal, Euro 2024, se desfășoară în Germania între 14 iunie și 14 iulie, reunind 24 de echipe naționale. Italia, campioana en titre, este una dintre favoritele competiției.

Italia a obținut calificarea la turneul final din Germania după ce a încheiat pe locul 2 în Grupa C din preliminarii, acumulând 14 puncte, la egalitate cu Ucraina, dar având avantajul meciurilor directe. Anglia a câștigat grupa, în timp ce Macedonia de Nord și Malta au completat clasamentul.

Deținătoarea trofeului, Italia, și Albania, calificată din postura de câștigătoare a Grupei E din preliminarii, se întâlnesc în una dintre cele mai așteptate confruntări ale fazei inițiale de la Euro 2024.

Antrenată de Luciano Spalletti, "Squadra Azzurra" a înregistrat rezultate pozitive în meciurile de verificare din martie, învingând Venezuela cu 2-1 și Ecuador cu 2-0. În iunie, Italia a remizat 0-0 cu Turcia și a învins Bosnia-Herțegovina cu 1-0 în meciuri amicale disputate pe teren propriu.

Italia, care ocupă locul 9 în clasamentul FIFA, va mai juca în Grupa B împotriva Spaniei (20 iunie) și Croației (24 iunie). Cu două titluri continentale în palmares (1960 și 2021), Italia participă pentru a opta oară consecutiv la un turneu final de Campionat European.

Albania a ajuns la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 1 în Grupa E din preliminarii, la egalitate cu Cehia, ambele echipe calificându-se direct la turneul final. Polonia, Moldova și Insulele Feroe au completat grupa.

Sub conducerea fostului internațional brazilian Sylvinho, Albania a pierdut ambele meciuri amicale din martie, 0-3 cu Chile și 0-1 cu Suedia, dar a înregistrat victorii în iunie, învingând Liechtenstein cu 3-0 și Luxemburg cu 3-1 în meciuri disputate în Ungaria.

"Vulturii", aflați pe locul 66 în clasamentul FIFA, vor mai juca în Grupa B împotriva Croației (19 iunie) și Spaniei (24 iunie). Aceasta este a doua participare a Albaniei la un Campionat European, după cea din 2016, când a terminat pe locul 3 într-o grupă cu Franța, Elveția și România.

Italia și Albania s-au întâlnit de patru ori până acum, Italia câștigând de fiecare dată. Ultima întâlnire a avut loc în 2022, când "Squadra Azzurra" s-a impus cu 3-1 într-un meci amical jucat la Tirana.

Meciul de sâmbătă promite să fie o confruntare intensă, cu Italia dorind să-și mențină supremația și Albania căutând să surprindă campioana en titre. Fanii fotbalului din întreaga lume vor fi cu ochii pe această partidă crucială din Grupa B a Euro 2024.

dcsport Team
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

pixel