Tenis Italianul Jannik Sinner, afectat de scandalul de dopaj în care este implicat
Data publicării:
Jucătorul de tenis italian a vorbit din nou despre cazul de dopaj în care este implicat.

Tenismenul italian Jannik Sinner, nr. 1 mondial, a declarat vineri că nu se simte în largul său din cauza scandalului de dopaj în care este implicat și pe care îl considera încheiat, dar este pregătit să joace primul său meci la ATP Masters 1000 de la Shanghai, scrie AFP.

Sinner: „Am crezut că s-a încheiat și atunci nu e ușor”

„Nu este o situație în care să mă simt în largul meu, asta e sigur, pentru că am crezut că s-a încheiat și atunci nu e ușor”, a declarat Sinner la conferința de presă dinaintea debutului său contra japonezului Taro Daniel.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) l-a găsit nevinovat pe Sinner, după ce a fost testat pozitiv de două ori la clostebol, un steroid anabolizant, dar săptămâna trecută Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA) a anunțat că a făcut apel la această decizie și cere o suspendare de doi ani pentru campionul italian.

În plină polemică, Sinner, 23 ani, a jucat miercuri finala la ATP 500 de la Beijing, pierdută în fața spaniolului Carlos Alcaraz.

Italianul a susținut că substanța interzisă a ajuns în corpul său prin o contaminare de către un membru al staff-ului său, care l-a masat fără mănuși deși avea o mică rană la mână, tratată cu un spray care conținea clostebol și care se găsește la vânzare în farmacii.

„Am avut trei audieri, care au mers în direcția mea, ceea ce a fost un lucru bun, dar acum vom vedea ce se va întâmpla. Dar sunt optimist că lucrurile vor fi pozitive”, a mai spus Sinner, campion în acest an la Australian Open și US Open.

La Shanghai, Sinner a fost eliminat în optimi de finală la ediția din 2023. 

Și sârbul Novak Djokovic a vorbit despre decizia Agenției Mondiale Anti-Doping de a face apel la hotărârea inițială de a-l absolvi de vină pe italian. El și-a exprimat speranța că se va găsi cât mai repede o soluție în cazul în care este implicat liderul mondial.

Sârbul a remarcat, totodată, „inconsecvența” sistemului în această chestiune: „Probabil că această perioadă este foarte grea pentru Sinner. Nivelul de joc pe care el l-a arătat de la începutul acestui sezon este impresionant.

Mi se pare evident că sistemul nostru nu funcționează bine, sunt prea multe inconsecvențe în ceea ce privește dopajul, prea multe organisme de guvernare, iar bănuiala ce planează asupra nr. 1 mondial nu oferă deloc o imagine bună tenisului”, a spus Djokovic, la Shanghai, înainte de debutul de anul acesta la turneul Masters 1000, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

UEFA Europa League Cine a fost jucătorul no 1 al FCSB în meciul cu PAOK Salonic

FCSB a reușit victoria în al doilea meci din Europa...


logo icon Cele mai citite
Sursa: ascotelul.ro

Agentul lui Alexandru Pop confirmă. Trei oferte refuzate pentru atacantul Oţelului

Agerpres

Oțelul Galați - CFR Cluj se amână din nou. Când se joacă FC Botoșani - FCSB

Agerpres
BREAKING NEWS

Simona Halep obține prima victorie din ultimii doi ani. Primele declarații ale româncei după meci

FOTO: DC News
BREAKING NEWS

Simona Halep, eliminată de la WTA Hong Kong în optimi. Fără speranţe în faţa Annei Blinkova

pixel