Tenis ITF a luat decizia finală despre Cupa Davis, după prezenţa scăzută la mai multe meciuri din septembrie
Data publicării:
S-a luat decizia finală cu privire la posibila modificare a Cupei Davis. 

Federaţia Internaţională de Tenis va continua să lucreze pentru îmbunătăţirea Cupei Davis, pe fondul prezenţei scăzute la unele meciuri din septembrie, dar organismul de conducere este mulţumit de formatul său existent, a declarat preşedintele ITF, David Haggerty, pentru Reuters.

Unii jucători de top, precum Novak Djokovic şi Andy Murray, au opinat spus că faza grupelor, în care cele 16 echipe au fost împărţite în patru grupe în patru oraşe, are nevoie de o regândire pentru a asigura o prezenţă mai mare a spectatorilor.

Formatul uzual, cu meciuri acasă şi în deplasare care se disputau în weekend-uri, a fost abandonat în 2019, după ce ITF a încheiat un acord cu grupul de investiţii Kosmos, care a fost reziliat între timp, scrie Agerpres.

"Vom continua să găsim modalităţi de a-l face mai bun şi mai puternic"



Ei bine, pot să vă spun că suntem încrezători şi mulţumiţi cu formatul pe care îl avem, dar vom continua să găsim modalităţi de a-l face mai bun şi mai puternic, a declarat luni Haggerty, cu prilejul unei videoconferinţe.

Faza grupelor din acest an (din septembrie) a fost grozavă. Doar în câteva meciuri nu a fost o prezenţă suficientă, nu a fost atmosfera dorită, dar în multe altele a existat. Vom continua să lucrăm la acest eveniment în fiecare an, asta vom face, a mai spus preşedintele ITF.

Haggerty, 66 ani, care a fost reales preşedinte al ITF în septembrie, s-a declarat încântat de modul cum merge vânzarea biletelor pentru Final 8 de la Malaga (21-26 noiembrie), în care se vor înfrunta Australia, Canada, Cehia, Finlanda, Italia, Marea Britanie, Serbia şi Ţările de Jos.

Ştim de anul trecut că Spania nu a atins faza finală şi am avut arene pline în semifinale şi finală. Ştim că suntem într-un oraş care iubeşte tenisul. Avem mulţi fani care călătoresc cu echipele lor, aşa că suntem încântaţi de formatul Cupei Davis şi încotro ne îndreptăm, a adăugat şeful ITF.

Haggerty, care l-a învins pe germanul Dietloff von Arnim la ultimele alegeri, obţinând un mandat până în 2027, a promis că se va strădui să dezvolte sportul la nivel global: Cel mai important element este că ITF este gardianul global al jocului. Responsabilitatea noastră este reală... suntem singurul organism care are 213 naţiuni, suntem responsabili pentru creşterea şi dezvoltarea sportului în întreaga lume pentru următoarea generaţie de jucători." 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Tenis
Tagurile articolului: cupa davis  itf  modificare  tenis 

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel