Competitii Iubitul atletei ucise prin incendiere a murit, și el, la spital
Data publicării:
Dickson Ndiema Marangach, presupusul ucigaș al maratonistei ugandeze Rebecca Cheptegei, a murit la spital din cauza arsurilor.

Iubitul Rebeccăi Cheptegei, decedat în spital din cauza arsurilor

Presupusul ucigaș al atletei ugandeze Rebecca Cheptegei, care era acuzat că a stropit-o cu benzină și i-a dat foc, a murit din cauza arsurilor suferite în atac, a anunțat, marți, spitalul kenyan în care era internat, citat de agențiile internaționale de presă.

Cheptegei, 33 de ani, care a participat la maratonul din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a suferit arsuri pe mai mult de 75% din suprafața corpului în atacul din 1 septembrie și încetat din viață patru zile mai târziu. Marangach s-a strecurat in casa lui Cheptegei cu un bidon de cinci litri plin cu benzină, în ziua atacului. Atleta plecase la biserică cu copiii ei și, când s-a întors, bărbatul a aruncat combustibil pe ea și i-a dat foc.

Părinții sportivei, Joseph Cheptegei și Agnes Ndiema, au indicat că fiica lor, rezidentă în Uganda, a cumpărat teren în districtul kenyan și și-a construit o casă în care locuia pe durata antrenamentelor sale.

Guvernul kenyan anunțase că intenționează să o transfere pe sportivă la Nairobi pentru a primi tratament medical de specialitate, având în vedere starea ei critică, dar aceasta nu a mai rezistat pe patul de spital.

Fostul său iubit, Dickson Ndiema Marangach, a decedat luni seara, la 19:50 (ora României), a precizat Daniel Lang'at, un purtător de cuvânt al spitalului din Eldoret, în vestul Kenyei, în care a fost tratată și s-a stins Cheptegei. El suferise arsuri pe 30 la sută din suprafața corpului în atac.

„El a decedat din cauza rănilor, a arsurilor suferite”, a menționat Lang'at.

Cheptegei, clasată pe locul 44 la maratonul olimpic de la Paris, este a treia sportivă de elită care moare în Kenya din octombrie 2021, decesul său atrăgând atenția asupra violenței domestice din această țară est-africană, în special în comunitatea atletică.

În aprilie 2022, cadavrul unui sportive din Bahrain de origine kenyană, Damaris Mutua, a fost găsit în Iten, un faimos loc de antrenament pentru alergători pe distanțe lungi pe platourile din Valea Riftului. Iubitul ei este suspectat că a ucis-o.

În octombrie 2021, promițătoarea atletă în vârstă de 25 de ani Agnes Tirop, dublă medaliată mondială cu bronz la 10.000 m (2017, 2019) și locul 4 la Jocurile Olimpice de la Tokyo la 5.000 m, a fost găsită înjunghiată în locuința sa din Iten. Soțul ei, Emmanuel Ibrahim Rotich, este urmărit penal pentru crimă. El neagă acuzațiile. Procesul lui este în desfășurare, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Competitii

logo icon Articole similare

Handbal CSM București învinge CS Rapid în Liga Națională

Duelul dintre campioana CSM București și vicecampioana...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

pixel