Tenis Jannik Sinner îi ia și kinetoterapeutul lui Djokovic, nu numai preparatorul fizic
Data publicării:
Actualul lider mondial al tenisului masculin a anunțat colaborarea cu doi foști membri ai staff-ului sârbului Novak Djokovic.

Sinner, pe urmele lui Djokovic. I-a luat atât preparatorul fizic, cât și kinetoterapeutul

Numărul 1 mondial, italianul Jannik Sinner, i-a cooptat în staff-ul său pe preparatorul fizic Marco Panichi și pe kinetoterapeutul Ulises Badio, după demiterea a doi membri, ca urmare a scandalului de dopaj în care a fost implicat, fiind testat pozitiv la clostebol de două ori în luna martie.

Italianul a confirmat colaborarea în cursul zilei de luni, printr-o postare pe rețelele sociale, Panichi și Badio având o vastă experiență după ce au lucrat cu Novak Djokovic, deținătorul celor mai multe titluri de Grand Slam din istorie, record împărtășit cu Margaret Court.

Sinner a fost testat pozitiv la steroidul clostebol, care este folosit pentru creșterea în masa musculară, după ce fizioterapeutul său Giacomo Naldi a aplicat un spray fără prescripție medicală pe o tăietură a mâinii sale. Spray-ul care conține substanța aflată pe lista celor interzise i-a fost dat lui Naldi de către antrenorul Umberto Ferrara.

Sinner i-a concediat luna trecută pe ambii membri ai echipei, înainte de a câștiga titlul de la US Open, bifând astfel două trofee de Grand Slam în 2024, după triumful său remarcabil de la Australian Open.

Tânărul în vârstă de 23 de ani a fost găsit nevinovat luna trecută de un tribunal independent care a acceptat explicația potrivit căreia contaminarea s-a realizat involuntar prin aplicarea spray-ului de către Naldi, potrivit Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului.

Agenția Mondială Antidoping a menționat că va revizui decizia și și-a rezervat dreptul de a face apel. Panichi și Badio au avut prima întâlnire cu Sinner luni, la baza sa de antrenament din Monte Carlo, urmând să călătorească alături de el la turneele de la Beijing și Shanghai, scrie Reuters.

Cum a reacționat soția lui Djokovic, la aflarea colaborării celor doi foști membri ai staff-ului de către Sinner

Jelena Djokovic, soția marelui campion Novak Djokovic, a avut o reacție amuzantă pe rețelele sociale, lăsând un comentariu la postarea publicată de Sinner.

„Eu nu cedez”, alături de mai multe emoticoane care râd, a comentat Jelena. Mai concret, soția sa a spus că nu va lua aceeași decizie precum cei doi foști colaboratori ai lui Novak, deci nu îl va părăsi pe Djokovic în favoarea lui Sinner.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel