Jocurile Olimpice Jannik Sinner și Holger Rune se retrag de la Jocurile Olimpice de la Paris
Data publicării:
Ediția de anul acesta a Jocurilor Olimpice are loc la Paris, în perioada 26 iulie - 11 august.

Sinner, marele absent de la Jocurile Olimpice de la Paris

Italianul Jannik Sinner, numărul 1 mondial al tenisului masculin, a anunțat că va rata Jocurile Olimpice 2024 de la Paris pentru că are amigdalită.

„Sunt întristat să vă informez că, din păcate, nu voi putea participa la Jocurile Olimpice de la Paris”, a declarat, pe platforma X, Sinner, în vârstă de 22 de ani, campion în acest an la Australian Open.

„După o săptămână bună de antrenamente pe zgură, am început să mă simt rău”, a afirmat italianul. „Am petrecut câteva zile odihnindu-mă, iar în timpul unei examinări, doctorul a diagnosticat amigdalita și m-a sfătuit ferm să nu joc”, a spus el.



„Ratarea Jocurilor este o mare dezamăgire, deoarece a fost unul dintre obiectivele mele principale pentru acest sezon”, a subliniat Sinner.

„Abia așteptam să am onoarea să-mi reprezint țara la acest eveniment foarte important. Succes tuturor sportivilor italieni pe care îi voi sprijini de acasă. Forza Italia”, a adăugat el.

 

Holger Rune a decis să declare forfait

La doar o zi după anunțul lui Sinner privind neparticiparea la JO 2024, și tenismenul danez Holger Rune, numărul 16 mondial, a declarat forfait, din cauza unei accidentări la încheietura mâinii.

„Îmi pare foarte rău că nu voi putea juca la Olimpiadă. Este un eveniment la care am așteptat cu nerăbdare să joc și la care să fac parte. Am evoluat cu o durere la încheietura mâinii atât pe tot parcursul sezonului cu zgură, cât și pe iarbă, așa că trebuie să iau în serios recomandările medicale.

Voi urmări Jocurile Olimpice de acasă și voi încuraja toți sportivii danezi și sper și cred că putem aduce acasă multe medalii de la Paris. Hai, Danemarca”, a declarat Rune (21 ani), pe rețelele de socializare, fost număr 4 ATP, dar care nu a avut rezultate notabile în acest sezon.

Turneul olimpic de tenis va debuta sâmbătă, 27 iulie, la Roland Garros, potrivit Agerpres.

 

Djokovic, Alcaraz și Nadal, pregătiți de JO 2024

Contrar lui Sinner și Rune, numărul 2 mondial, Novak Djokovic, respectiv al treilea jucător al lumii, Carlos Alcaraz, vor evolua la Paris pentru a cuceri o medalie olimpică.

Câștigător a nu mai puțin de 24 de trofee de Mare Șlem, medalia de aur olimpică reprezintă singurul titlu important care îi lipsește sârbului din palmares, recordurile stabilite în ultimii ani stabilindu-i statutul de cel mai bun jucător de tenis din istorie. Cu toate că a reușit să obțină medalia de bronz la Beijing, în cadrul Olimpiadei din 2008, „Nole” își dorește foarte mult să cucerească titlul de campion olimpic: „Jocurile Olimpice reprezintă o mare dorință de-ale mele, e o oportunitate unică.”

De asemenea, prezent la ultima sa Olimpiadă, Rafael Nadal, în vârstă de 38 de ani, va evolua atât în proba de simplu, cât și la dublu, alături de conaționalul său, Alcaraz.

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, câștigător a două medalii olimpice de aur, una la individual, la Beijing în 2008, iar alta la Rio de Janeiro în 2016, la dublu masculin, a evidențiat emoțiile pe care le simte odată cu prezența sa la JO de la Paris. Pentru Nadal, ediția de anul acesta este a patra sa Olimpiadă, care îi permite să se simtă „întinerit și bucuros să împartă terenul cu Carlos Alcaraz”.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel