Jocurile Olimpice Jaqueline Cristian, după ce a fost eliminată de la JO2024: Mă aşteptam să fie mai mulţi români în tribune. Kerber s-a hrănit cu energia publicului
Data publicării:
Jaqueline Cristian părăseşte turneul de tenis al Jocurilor Olimpice în turul II, după ce a fost învinsă de Angelique Kerber. Românca s-a declarat uşor dezamăgită de lipsa compatrioţilor din tribune, dar spune că vede această înfrângere ca pe o victorie. 

Angelique Kerber s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-4 în turul II al turneului de tenis, simplu feminin, de la Jocurile Olimpice, în faţa lui Jaqueline Cristian. Românca nu vede meciul, însă, ca pe o înfrângere, ci ca pe o victorie şi spune că vrea să revină la Jocurile Olimpice.  

"Deşi astăzi am pierdut, o iau ca pe victorie pentru mentalul meu. Este un câştig, pentru că am reuşit să fiu la înălţime cu o jucătoare foarte bună şi să fiu de la punct la punct cu ea. Clar, victoria din primul tur înseamnă enorm. Sunt foarte multe emoţii aici, sunt foarte multe simţuri pe care le ai pe teren şi poate din dorinţa aceea de a câştiga te pierzi un pic. Am simţit asta inclusiv astăzi, dar per total este o experienţă unică, un vis devenit realitate şi nu am decât lucruri bune cu care mă duc acasă. Publicul trebuie să ştie că sunt luptătoare, că am dat tot ce am avut eu mai bun în mine astăzi. A fost la limită, am făcut tot ce am putut şi tot timpul voi da tot ce am mai bun în mine pentru România. Clar, mi-ar plăcea foarte mult să revin la Olimpiada următoare, dar trebuie să vedem, pentru că până atunci mai sunt patru ani", a afirmat Cristian după meci, citată de Agerpres. 

Unde s-a făcut diferenţa 

"Nu ştiu ce a făcut diferenţa astăzi, au fost foarte multe momente importante. Poate că am greşit un pic prea mult, poate că la retur am greşit destul de mult, spre deosebire de alaltăieri, dar per total a fost mai mult o luptă cu sufletul. Ştiam că nu o să cedeze foarte repede, pentru că e ultimul ei turneu şi ştiam că va da tot ce are mai bun. Am încercat să fac tot ce pot, să trag de fiecare punct, să revin, să stau în meci, să stau pozitivă, dar asta a fost. Poate un dram de noroc a lipsit, nişte mingi foarte disputate, aşa a fost să fie astăzi", a adăugat jucătoarea română.

"Mă aşteptam să fie mai mulţi români în tribune" 

Jaqueline Cristian spera la un sprijin mai consistent din partea românilor care asistă la Jocurile Olimpice şi spune că Angelique Kerber a avut un avantaj important în public. 

"Clar, atmosfera a ajutat-o pe ea astăzi. Am văzut-o cum se hrănea cu energia publicului, mă aşteptam să fie un pic mai mulţi români, sincer, în tribună, dar nu au fost, asta e. N-a fost un meci care s-a jucat la limită şi astăzi a fost pentru ea. Asta e. Nici temperatura de 30 de grade m-a ajutat foarte mult, pentru că eu de când am venit aici m-am antrenat doar 30 de minute şi pe ploaie, ieri, la fel. Nu am fost foarte mulţumită de condiţii, de fapt m-au incomodat, dar nu din cauza asta am pierdut. Pentru ea clar este mai bună căldura asta pentru că nu este o jucătoare care dă tare în minge, efectiv îţi mută mingea şi joacă foarte inteligent pe teren. Să zicem că a ajutat-o şi chestia asta. Nici eu nu am fost 100% fizic, pentru că se simte toată oboseala, dar am luptat cu tot ce am avut eu", a spus Cristian.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel