Superliga Romaniei Joao Lameira a revenit la Oţelul Galaţi
Data publicării:
Portughezul Joao Lameira a revenit la antrenamentele Oţelului. Situaţia contractuală a mijlocaşului defensivă fusese incertă la finalul campionatului, după ce acestuia îi expirase împrumutul la formaţia gălăţeană.

În ianuarie 2024, Joao Lameira, mijlocaş defensiv cotat la 400.000 euro pe transfermarkt, a semnat cu Oţelul Galaţi. Acesta a venit la malul Dunării sub formă de împrumut de la Baltika Kaliningrad, formaţie de prima ligă din Rusia. El a crescut la FC Porto, unde a şi evoluat pentru echipa a doua a clubului. 

La finalul playout-ului, după ce i-a expirat împrumutul, situaţia lui Lameira a fost incertă şi nu s-a ştiut dacă va mai continua sub "bagheta" lui Dorinel Munteanu. Acum, însă, gălăţenii au anunţat revenirea mijlocaşului la antrenamente. 

"João is back!", au scris cei de la Oţelul pe Facebook.  

Cel mai probabil, Joao Lameira a fost transferat definitiv de Oţelul, chiar dacă nu a venit încă anunţul oficial. În iarnă, la perfectarea împrumutului, gălăţenii anunţau că au opţiune de transfer definitiv pentru el. 

"João Pedro Santos Lameira, 24 de ani, 1.75 metri, vine sub formă de împrumut de la Baltika Kaliningrad din prima ligă a Rusiei, echipă la care se transferase pe data de 1 iulie 2023. Clubul nostru, după ce a obținut astăzi semnătura fotbalistului portughez, are posibilitatea de a-l transfera definitiv în vara acestui an. 

João, născut la Santa Maria da Feira pe 19 aprilie 1999, activează pe postul de mijlocaș central defensiv și este un fost junior al academiilor marilor cluburi lusitane Sporting Lisabona și FC Porto. Ca senior, noul jucător al Oțelului a activat în țara sa natală la FC Porto B, Leiria, Coimbra, Real SC și la Torreense, pentru ca în vara anului trecut să fie legitimat de Baltika Kaliningrad din primul eșalon al Rusiei.

Lameira, ale cărui calități de bază sunt travaliul, tehnica și forța, are meciuri jucate pentru aproape toate naționalele de tineret și juniori ale Portugaliei: Under 15 (2 jocuri), Under 16 (9 jocuri, 1 gol), Under 17 (14 jocuri), Under 18 (7 jocuri) și Under 20 (2 jocuri)", transmiteau atunci cei de la Oţelul.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Ce se întâmplă dacă Rapid pierde meciul cu Unirea Slobozia

Rapid are o singură victorie în campionat în acest...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

pixel