Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice de la Paris au depășit Tokyo și Rio de Janeiro. Ce spune Elisabeta Lipă despre JO 2028
Data publicării:
Jocurile Olimpice de la Paris au adus României nouă medalii, cu cinci mai multe decât la ultimele două ediții.

Elisabeta Lipă: „Putem să facem ca Los Angeles să fie mult mai bun decât Paris”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat, luni, la întoarcerea ultimilor sportivi români de la Jocurile Olimpice, că numai împreună, sportivi, antrenori și conducători, pot face ca ediția de la Los Angeles din 2028 să fie și mai bună decât cea de la Paris.

„Vreau să-i felicit pe toți sportivii și pe toți profesioniștii care au stat în spatele lor și i-au ajutat pe parcursul acestui ciclu olimpic să fie cei mai buni dintre cei buni la Jocurile Olimpice. Nu de fiecare dată ne iese, dar de fiecare dată învățăm și primim o lecție. Eu sunt ferm convinsă că vom fi mult mai puternici la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice.

Cred că împreună putem să facem ca Los Angeles să fie mult mai bun decât Paris. A venit finalul acestei ediții a Jocurilor Olimpice și acum ne putem bucura pentru acest loc 23 ocupat de România în clasamentul medaliilor. Ne bucurăm toți pentru aceste nouă medalii”, a afirmat aceasta, la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”.

„Mulțumesc pentru tot ce ceea ce ne-ați oferit la aceste Jocuri. Pentru unii dintre voi am plâns, pentru alții ne-am bucurat, dar așa este sportul, unul câștigă, altul pierde. Însă noi vă iubim pe toți în egală măsură și avem încredere că veți reprezenta România în viitor și mai bine”, a mai spus ea.

Elisabeta Lipă a menționat că federațiile vor intra în curând în posesia finanțărilor pentru partea a doua a anului dintr-un fond de rezervă.

„Se știe că federațiile au fost finanțate mai întâi pentru primele șapte luni ale anului, iar loturile olimpice au intrat în totalitate în finanțarea Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Iar pentru cei care își fac griji legat de ceea ce se întâmplă în partea a doua a anului, aduc vești bune, în sensul în care federațiile vor intra în posesia unei finanțări dintr-un fond de rezervă pentru a-și duce mai departe obiectivele. Pentru că Paris 2024 s-a terminat, dar a început Los Angeles 2028”, a precizat Lipă.

Ultima parte a delegației României, alcătuită din sportivi și antrenori de la haltere, lupte, tenis de masă, polo și atletism, a revenit, luni, de la Jocurile Olimpice de la Paris, fiind întâmpinată la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă” de reprezentanți ai federațiilor, ai cluburilor, precum și de familii și prieteni.

România a încheiat participarea la Jocurile Olimpice de la Paris cu nouă medalii, dintre care trei de aur, patru de argint și două de bronz, clasându-se pe locul 23 în clasamentul pe națiuni.

Aur au câștigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin și echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria Ștefania Petreanu).

Argintul a fost obținut de Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie ușoară, precum și de halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg.

Bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber și de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol, în urma deciziei TAS.

Aceasta este cea mai bună clasare a României în ierarhia pe medalii din 2008 (Beijing), când tricolorii încheiau pe 18 (4-1-4). La JO 2020 (Tokyo), România termina pe locul 46 în clasamentul pe medalii (1-3-0), după ce la Rio 2016 a fost pe 47 (1-1-2), iar la Londra 2012 s-a clasat pe 31 (2-4-1), scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

pixel