Jocurile Olimpice Suma exorbitantă plătită de Franța pentru garantarea măsurilor de securitate la Jocurile Olimpice 2024
Katinka Hosszu, de trei ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, la înot, actualmente expert Eurosport în cadrul emisiunii Bonjour, Paris, difuzată zilnic pe Eurosport 2, analizează performanţa tânărului înotător român şi spune la ce e posibil să se fi gândit acesta imediat după finalul cursei.
"Cursa de ieri ne-a arătat cât de pregătit este, atât fizic, cât și mental. A rămas calm și nu s-a panicat, ci s-a concentrat pe cursa lui și a luptat până în ultima secundă. De aceea a câștigat medalia de aur. Nu a fost în poziția de a câștiga înaintea ultimilor 25 de metri. Am văzut că a fost foarte obosit la final și sunt sigur că acei ultimi 25 de metri au durut foarte tare, dar a câștigat și a fost extraordinar.
Probabil primul lucru pe care îl spui este „Thank God!” pentru că atunci când este atât de strâns nu știi dacă ai câștigat sau nu. Uneori este greu să verifici pe ecran, fiindcă la finalul unei curse atât de intense nu poți vedea bine. Uneori uiți și pe ce culoar ai concurat, așa că e nevoie să verifici de două ori. Oricum, după ce verifici și vezi că ai câștigat, este un sentiment incredibil. Mereu am spus că cel mai frumos sentiment este atunci când, după ce câștig, mă uit la tabelă, pentru că este momentul în care prind entuziasm", a transmis Katinka Hosszu.
David Popovici atacă aurul şi la proba regină a înotului olimpic, 100 m liber.
"Cred cu tărie că va fi mult mai ușor pentru el să concureze la 100m liber, în ce privește presiunea pe care o simte. Acum este campion olimpic. A bifat ce avea de făcut la Paris, iar proba de 100m este proba lui mai bună. O să fie extraordinar de văzut și sper că se va distra la 100m liber, că va intra în bazin și se va bucura de public și de cât de repede poate înota.
La 100m liber orice mic amănunt poate face diferența. Este o cursă în care nu îți permiți să faci greșeli. Dacă faci una mică la start, la final de lungime sau chiar și dacă greșești un braț sau respiri când nu trebuie, asta poate face o diferență uriașă. Este o probă la care trebuie să fi concentrat în totalitate, fără să te uiți în jur, ci înotând cât de repede poți. Sper ca David Popovici să câștige, dar îl încurajez și pe Kyle Chalmers din Australia. Pan Zhanle din China este, de asemenea, foarte, foarte rapid", a mai declarat Hosszu.
Popovici (19 ani), dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, a obţinut primul titlu olimpic din istoria înotului masculin românesc cu timpul de 1 min 44 sec 72/100, fiind mai rapid cu două sutimi decât Richards (1 min 44 sec 74/100).
”Mă bucur pentru că am luptat până la final. Este un rezultat mare, este o realizare imensă. O să mă bucur după acest succes.
În primul rând, este o mare realizare pentru mine. Mă bucur că țara m-a urmărit.
Au fost atât de mulți români și în tribune, părinții mei și sunt fericit că au urmărit și ei această cursă. Mă bucur pentru că am asistat împreună la acest succes”, a spus, cu vocea gâtuită de emoție, Popovici la final, pentru TVR Sport.
O sportivă de doar 13 ani,...
Statul francez a cheltuit 100...
Înotătorul David Popovici,...
România a pierdut în faţa...
Olimpiu Moruţan, fotbalistul...
După informaţia conform căreia...