Fotbal international Kevin De Bruyne a solicitat să nu joace pentru naționala Belgiei
Data publicării:
Jucătorul belgian Kevin De Bruyne (33 de ani) a discutat cu selecționerul Domenico Tedesco, căruia i-a solicitat să nu fie luat în calcul în meciurile Belgiei din Liga Națiunilor, programate în lunile octombrie și noiembrie.

Kevin De Bruyne, căpitanul echipei de fotbal a Belgiei, accidentat, a cerut să nu fie convocat la meciurile cu Italia și Franța, prevăzute în această lună în Liga Națiunilor, a anunțat vineri selecționerul Domenico Tedesco, citat de Reuters.

De Bruyne, de la Manchester City, s-a accidentat la meciul cu Inter Milano din Liga Campionilor, în septembrie, ratând ultimele patru jocuri din Premier League.

Antrenorul lui City, Pep Guardiola, a confirmat că De Bruyne nu va juca până la încheierea ferestrei internaționale din cauza unei probleme musculare. Belgia joacă pe 10 octombrie la Roma cu Italia, iar apoi cu Franța, pe 14 octombrie, la Bruxelles.

În conferința de presă de vineri, Tedesco a spus că De Bruyne i-a cerut să lipsească și de la meciurile din noiembrie, tot din Liga Națiunilor, cu Italia și Israel, pentru o gestionare mai eficientă a meciurilor pe care le joacă.

De Bruyne, 33 de ani, a pus sub semnul întrebării viitorul său la echipa națională, după ce a fost nemulțumit de mentalitatea de luptă și capacitatea coechipierilor săi după o înfrângere cu 0-2 în fața Franței la Lyon, pe 9 septembrie.

„A cerut să renunțe la aceste meciuri din octombrie, dar și din noiembrie”

Dar selecționerul belgienilor a spus că De Bruyne s-a angajat să-și continue cariera internațională până la Cupa Mondială din 2026: „Am avut o lungă conversație telefonică. Are o accidentare, dar este foarte motivat să continue cu 'diavolii roșii' și să joace la Cupa Mondială din 2026”.

„A cerut să renunțe la aceste meciuri din octombrie, ca și la cele din noiembrie, pentru a putea avea grijă de corpul său. Programul a devenit și mai încărcat din cauza Cupei Mondiale a Cluburilor. De aceea el nu este aici acum și în noiembrie. Dar când va conta cu adevărat - Cupa Mondială - el va fi acolo.

Kevin este un mare jucător, dar și o mare personalitate. Am vorbit după ce s-a întâmplat în ultimul meci. Bineînțeles că a fost emoțional, își dorește mereu să câștige. Dar nu a menționat niciodată nume în presă. Trebuie doar să ne ocupăm de asta. În mass-media a devenit un subiect important, doar pentru că Kevin a fost cel care a spus-o. Dar în vestiar nu este un subiect mare”.

Romelu Lukaku, care a ratat meciurile de luna trecută în timp ce finaliza mutarea de la Chelsea la Napoli, nu a fost rechemat, în ciuda a două goluri marcate în Serie A de la revenirea sa în acțiune, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

UEFA Europa League Cine a fost jucătorul no 1 al FCSB în meciul cu PAOK Salonic

FCSB a reușit victoria în al doilea meci din Europa...


logo icon Cele mai citite
Sursa: ascotelul.ro

Agentul lui Alexandru Pop confirmă. Trei oferte refuzate pentru atacantul Oţelului

Agerpres

Oțelul Galați - CFR Cluj se amână din nou. Când se joacă FC Botoșani - FCSB

Agerpres
BREAKING NEWS

Simona Halep obține prima victorie din ultimii doi ani. Primele declarații ale româncei după meci

FOTO: DC News
BREAKING NEWS

Simona Halep, eliminată de la WTA Hong Kong în optimi. Fără speranţe în faţa Annei Blinkova

pixel