Fotbal international Kylian Mbappe continuă lupta cu PSG pentru suma neplătită de 55 milioane de euro. Liga de Fotbal din Franța intervine
Data publicării:
Situația dintre starul francez și echipa la care a activat va fi analizată de Comisia juridică a Ligii de Fotbal Profesionist din Franța.

Duelul dintre Mbappe și PSG, analizat de Liga Profesionistă de Fotbal Franceză

Comisia juridică a Ligii de Fotbal Profesionist din Franța (LFP) va studia în cursul acestei săptămâni plângerea depusă de Kylian Mbappe împotriva clubului Paris Saint-Germain, pe care îl acuză că nu i-a plătit 55 milioane euro, informează EFE.

Comisia va studia documentele primite, iar în a doua fază va cere celor două părți să își prezinte argumentele, potrivit cotidianului L'Equipe.

Săptămâna trecută, Le Monde a afirmat că, în afară de LFP, Mbappe a sesizat și UEFA pentru sumele neplătite. El susține că nu a primit salariile aferente lunilor aprilie, mai și iunie, ultima treime a unei plăți bonus pentru ultima prelungire de contract cu PSG și un „bonus etic”.

Atacantul francez a jucat la PSG timp de șapte ani, dar a părăsit clubul cu două luni în urmă și a semnat cu Real Madrid. El a câștigat Ligue 1 de șase ori și Cupa Franței de patru ori cu PSG, dar nu a reușit să obțină trofeul Ligii Campionilor, unul dintre cele mai mari obiective ale clubului parizian.

Conform sursei citate, Mbappe a sesizat Comisia juridică a ligii franceze, al cărei regulament prevede că jucătorii trebuie să fie plătiți de cluburi până în ultima zi a fiecărei luni. Când se constată neplata salariului unui jucător, comisia interzice noi transferuri până la reglementarea situației.

Pe 13 august, Mbappe, al cărui contract cu PSG a expirat pe 30 iunie, a trimis un email către Federația Franceză de Fotbal pentru a informa că a făcut un demers la UEFA pentru recuperarea salariilor restante. Comisia UEFA care acordă licența cluburilor care joacă în cupele europene verifică dacă sunt respectate regulile financiare și dacă plățile către jucători sunt la zi.

Litigiul dintre jucător și PSG a început în vara lui 2023, când Mbappe a comunicat că nu va activa clauza de prelungire a contractului său ce expira în iunie 2024, ceea ce a alimentat speculațiile privind un transfer la Real Madrid, scrie Agerpres.

Mbappe a debutat cu gol în tricoul madrilenilor

Real Madrid a cucerit pentru a șasea oară Supercupa Europei la fotbal, după ce a învins-o pe Atalanta Bergamo cu scorul de 2-0.

Noul star al Madridului, Kylian Mbappe (68), a marcat primul său gol în tricoul „merengue”, cu un șut fără speranțe din mijlocul careului, la pasa trimisă de jucătorul englez Jude Bellingham.

Fotbalistul francez s-a declarat „foarte fericit” după debutul său cu gol la echipa Realului.

„Este extraordinar să începi cu un titlu, când toată lumea știe ce înseamnă pentru mine doar să joc pentru acest club. Este incredibil, atmosfera a fost magică. Cine spune Real Madrid, spune trofee. Trebuie să câștigi aici, așa că este foarte important ca la primul meci să câștigi un titlu. Pentru un jucător ca mine este important să fiu decisiv imediat, așa că sunt foarte fericit, chiar dacă sunt mereu lucruri de îmbunătățit și sunt conștient de asta”, a declarat Mbappe pentru Canal Plus, la finalul jocului.

„A fost o seară grozavă, așteptam de mult acest moment. Să joci cu acest tricou, cu această emblemă, pentru acești suporteri, este un cadou pentru mine”, a mai spus fotbalistul în vârstă de 25 de ani, pentru postul spaniol Movistar.

„Suntem la Real Madrid, nu avem limită, dacă pot înscrie 50 de goluri, atunci 50 o să înscriu, dar cel mai important este să câștigăm și să ne perfecționăm ca echipă, pentru că vom câștiga ca echipă”, a adăugat atacantul francez când a fost întrebat dacă își propune să marcheze 50 de goluri în acest sezon.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel