Superliga Romaniei La ce se așteaptă Dorinel Munteanu în meciul Rapid - Oțelul Galați. Grupa din Cupa României, echilibrată
Data actualizării:
Data publicării:
Antrenorul Oțelului Galați a vorbit despre următorul meci al dunărenilor, care vor face deplasarea în Giulești, în meciul care contează pentru a XI-a etapă a Superligii.

Oțelul Galați va evolua împotriva celor de la Rapid București, sâmbătă, 28 septembrie, începând cu ora 21:30, ca mai apoi să primească vizita liderului „U” Cluj, pe 5 octombrie.

Elevii lui Dorinel Munteanu se află pe locul 2, cu 17 puncte, la cinci puncte față de „U” Cluj, respectiv la alte cinci puncte față de Rapid, care se clasează pe al 8-lea loc în Superliga.

Antrenorul dunărenilor a prefațat duelul cu giuleștenii, spunând că elevii săi vor lupta pentru obținerea câtor mai multe puncte, chiar dacă atmosfera din Giulești va fi una ostilă.

Dorinel Munteanu: „Cea mai mare bucurie a unui jucător este să joace cu un stadion plin”

„Un meci de campionat normal, pe care îl tratăm foarte, foarte serios, indiferent de ce adversar avem în față. Noi îl tratăm foarte serios, pentru că fiecare joc este important. Știm că avem în față o echipă care de câteva etape și-a schimbat antrenorul, a venit cu o euforie foarte mare, jucăm pe un stadion plin.

Știu că au în componență jucători de o înaltă calitate individuală, dar îmi doresc să mergem la acest joc cu speranța că putem obține punct sau puncte, printr-un joc foarte bine organizat, agresiv, printr-un joc în care să ne onorăm poziția în clasament.

Cea mai mare bucurie a unui jucător este să joace cu un stadion plin, chiar dacă este ostil, pentru că este clar că vor susține Rapidul. Plăcerea de a juca este aceeași! Ba dimpotrivă, eu mă aștept la jucătorii mei să aibă o motivație în plus, să demonstreze că ne merităm locul.

Ne-am studiat foarte bine adversarul, cum și ei probabil ne-au studiat. Sigur, întotdeauna Rapidul a început bine toate jocurile, dar au și ei problemele lor, precum orice echipă, care are și părți bune și părți mai puțin bune, pe care le voi spune doar băieților. Lucrurile pe care trebuie să le facem noi, să fim agresivi, periculoși, organizați foarte bine, să facem un joc bun.

(n.r. La ce atmosferă vă așteptați în Giulești?) Nu mi-am pus această problemă, nu-mi pun această problemă la niciun joc. Eu știu ce trebuie să fac, sunt pregătit pentru orice. Nu am frică față de absolut nimeni, decât de Dumnezeu. Atât timp cât îl am pe Dumnezeu în față, ce e în spatele meu nu mă interesează.”, a spus Dorinel Munteanu, în conferința de presă premergătoare meciului cu Rapid.

În ceea ce privește jucătorii accidentați, tehnicianul gălățenilor a spus că se bazează pe întregul lot al Oțelului, de 25 de jucători, iar fundașul Jonathan Cissé va lipsi aproximativ o lună, după ce s-a accidentat în meciul cu Dinamo (1-1). De asemenea, Dorinel Munteanu a spus că fotbaliștii săi sunt pregătiți pentru bătălia de a rămâne pe primele locuri în clasamentul Superligii.

„Cissé este accidentat, va lipsi o perioadă...sper cât mai scurtă, sub o lună de zile, dar până la ora jocului voi găsi soluții, ca să fac o echipă competitivă. Și anul trecut mi-au mai lipsit fundași centrali și am găsit soluții pentru stabilitatea echipei. Indiferent de ce jucător lipsește, lotul este de 26 de jucători. Toți trebuie să fie pregătiți, nu cum au fost la ultimul joc. Am discutat cu ei și cred că au înțeles.

Într-adevăr, pentru ei, această poziție (locul 2 în clasament) înseamnă foarte mult, este pe deplin meritată. În afară de această poziție în clasament, pentru tot orașul Galați este un lucru mai mult decât bun. Sigur, trebuie să ne menținem, să fim conștienți că în fotbal se întâmplă foarte multe lucruri, foarte rapid. Dar noi suntem pregătiți să ne batem pentru ceea ce ne-am propus.”

Antrenorul oțelarilor a vorbit și despre grupa Cupei României, tragerile la sorți pentru stabilirea acestora fiind desfășurate miercuri, 25 septembrie, la Casa Fotbalului. Oțelul Galați, finalista ediției de anul trecut, face parte din grupa D, alături de Sepsi OSK, ACSM Reșița, AFK Csikszereda, SCM Râmnicu Vâlcea, CSM Unirea Alba Iulia.

„O grupă foarte echilibrată, știu că toată lumea spune, la prima vedere, că avem o grupă ușoară, sigur, nu jucăm cu echipele din Superliga României, decât cu Sepsi OSK. Dar echipele sunt foarte periculoase, ambele echipe sunt pe primul loc atât în liga a II-a, cât și în liga a III-a.

Știm cu toții că această competiție a Cupei României este una a surprizelor, dar sunt convins că nu va fi și cu noi, pentru că tratăm foarte serios aceste jocuri.”, a mai declarat Dorinel Munteanu.

Programul meciurilor din Cupa României, 2024/2025

• Etapa 1: Unirea Alba Iulia – Sepsi OSK, AFK Csikszereda – Oțelul Galați, SCM Râmnicu Vâlcea – ACSM Reșița

• Etapa 2: ACSM Reșița – Sepsi OSK, SCM Râmnicu Vâlcea – Oțelul Galați, Unirea Alba Iulia – AFK Csikszereda

• Etapa 3: Oțelul Galați – Sepsi OSK, ACSM Reșița – AFK Csikszereda, Unirea Alba Iulia – SCM Râmnicu Vâlcea

Primele două echipe clasate în fiecare grupă în parte se califică în faza sferturilor de finală urmând a disputa următoarele meciuri conform schemei de mai jos, cu mențiunea că echipele câștigătoare ale grupelor vor disputa meciurile pe teren propriu. De asemenea, În semifinale, câștigătoarele sferturilor de finală 1 și 3 vor fi gazde.

Calendarul Cupei României, 2024/2025

Faza grupelor, etapa 1: 30 octombrie 2024

Faza grupelor, etapa 2: 4 decembrie 2024

Faza grupelor, etapa 3: 18 decembrie 2024

Sferturi de finală: 2 aprilie 2025

Semifinale: 23 aprilie 2025

Finala: 14 mai 2025


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Au fost publicate deciziile Comisiei de Disciplină din cadrul FRF

Agerpres

Marius Șumudică a prefațat meciul Rapid - Oțelul. Ce nemulțumiri are în Cupa României

Agerpres

Cum prefațează Zeljko Kopic meciul cu FC Botoșani

Facebook SC Oțelul Galați

La ce se așteaptă Dorinel Munteanu în meciul Rapid - Oțelul Galați. Grupa din Cupa României, echilibrată

pixel