Jocurile Olimpice Suma exorbitantă plătită de Franța pentru garantarea măsurilor de securitate la Jocurile Olimpice 2024
Pugilista Lăcrămioara Perijoc, vicecampioană europeană, participantă pentru prima oară la Jocurile Olimpice, în această vară, la Paris, a declarat că dorește să se claseze pe podiumul olimpic și să obțină o medalie cât mai strălucitoare.
Lăcrămioara Perijoc (30 ani), de la CSA Steaua, s-a calificat la JO 2024 datorită medaliei de argint cucerite la Jocurile Europene din 2023 din Polonia (cat. 54 kg) și este singura reprezentantă a boxului românesc la Paris.
„Obiectivul meu personal este să mă clasez pe podium, pentru că orice sport se duce acolo cu gândul de a lua cel puțin o medalie, cât mai strălucitoare, cât mai valoroasă. Nu cred că te duci acolo să faci prezență sau cel puțin eu nu simt că mă duc acolo doar să fiu prezentă. Îmi doresc să mă bat cu cele mai bune și să le bat pe cele mai bune.
Vreau să fiu cea mai bună. Sunt la prima mea ediție a Jocurilor Olimpice, dar m-am pregătit foarte mult mental, pentru că îmi doresc de foarte mult timp să mă calific la Jocuri. Nu mi-a impus niciun obiectiv federația, pentru că ei știu că eu îmi fac treaba cât pot de bine. Ei și-o fac pe a lor și care va fi să fie, ăla va fi obiectivul îndeplinit. Eu am încredere în mine și în procesul prin care am trecut. Nu simt nicio presiune din partea lor”, a declarat suceveanca Lăcrămioara Perijoc.
Procesul de pregătire pentru calificare și cel de după calificare a decurs normal și sportiva de la CSA Steaua a beneficiat de toată susținerea federației și a celorlalte foruri ale sportului național: „Am avut parte de tot ce am avut nevoie, de tot ce mi-a trebuit am avut parte și sunt recunoscătoare pentru procesul prin care am trecut. Mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături, antrenori și federație și toți care au investit timp și energie și tot ce avem nevoie ca să fie bine.
Sunt recunoscătoare de tot ce am avut și am. Colaborez cu nutriționist, dar nu și cu un psiholog, însă am niște oameni cu care vorbesc și care mă ajută foarte mult pe partea asta de mentalitate. Nu mi-a lipsit nimic. Au fost și perioade în care am avut mici accidentări, dar astea nu au depins de cineva anume, nu le poți evita la nesfârșit. Face fiecare ce poate, dar am avut parte de recuperare, am avut grijă să revin tot timpul în formă.
Sunt bine, dar nu știu dacă există vreun sportiv de performanță, de cea mai înaltă performanță, care să spună că concurează fără vreo mică durere sau că este 100% fără dureri. Durerile, de fapt, te fac mai puternic și te ajută să te mobilizezi, să dai tot ce ai mai bun acolo. Eu cel puțin nu-mi aduc aminte să fi făcut vreo performanță mare la nivel mondial, European sau în calificări, cum am avut anul trecut la Jocurile Europene, și să nu fi avut vreo durere. Când am avut durerile mai mari, realizarea a fost și mai mare. Important este să știi să le gestionezi.”, a mai spus Perijoc.
Federația internațională de box amator (IBA) a anunțat premii generoase pentru medaliații la Paris, de la 25.000 de dolari medalia de bronz și 50.000 de dolari medalia de argint, până la 100.000 de dolari titlul olimpic.
Perijoc are în palmares o medalie de aur la Europenele din 2019 din Spania, o medalie de argint la Jocurile Europene 2023 din Polonia, și încă o medalie de argint la Campionatele Europene de anul acesta de la Belgrad, la care se adaugă un argint la Mondialele din 2022 de la Istanbul.
Boxul a adus României 35 de medalii olimpice, una de aur, 9 de argint și 15 de bronz. Ionuț Gheorghe (64 kg) a fost ultimul pugilist român care a urcat pe podium, la JO 2004 de la Atena, scrie Agerpres.
O sportivă de doar 13 ani,...
Statul francez a cheltuit 100...
Înotătorul David Popovici,...
România a pierdut în faţa...
Olimpiu Moruţan, fotbalistul...
După informaţia conform căreia...