Superliga Romaniei Laszlo Dioszegi explică de ce au plecat Damașcan și Ion Gheorghe de la Sepsi. Detalii despre conflictul cu Bernd Storck
Data publicării:
Patronul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe a explicat motivele pentru care cei doi jucători s-au despărțit de clubul covăsnean.

Vitalie Damașcan și Ion Gheorghe n-au mai vrut să rămână la Sepsi

Vitalie Damașcan, internaționalul moldovean în vârstă de 25 de ani care a jucat și în tricoul actualei echipe de divizie secundă, FC Voluntari, a semnat cu israelienii de la Maccabi Petah Tikva, adversarii din Conference League ai echipei CFR Cluj.

Damașcan i-ar fi transmis lui Laszlo Dioszegi că nu mai dorește să continue în tricoul covăsnenilor, astfel că acesta s-a despărțit de Sepsi OSK. El a jucat 13 partide pentru Sepsi în sezonul trecut, reușind să marcheze un singur gol.

„Cu Damașcan treaba stă puțin altfel. Trebuie să spun lucrurile așa cum au fost: anul trecut, în iarnă, când am fost în Turcia, Damașcan s-a dus de 10 ori la camera antrenorului să-i spună că el nu vrea să rămână la Sfântu, că are ofertă din Elveția și că ăsta e țelul lui, că nu vrea să rămână. Până la urmă, antrenorul a fost de acord să-l lase să plece, cu acordul nostru, ca împrumut în Elveția.

Iar acum, când a revenit după împrumutul în Elveția, l-am întrebat foarte clar care sunt gândurile lui. L-am reprimit în lot, s-a și antrenat alături de echipă câteva zile, dar mi-a spus foarte clar că gândul lui nu este la noi, nu este în România și că el vrea să plece afară.

Slavă-Domnului că peste două - trei zile a venit o ofertă pentru el! Înainte ca cineva să se gândească, să știți că noi n-am primit niciun leu, s-a înțeles cu o echipă din Israel, și-a luat bagajele și a plecat. Asta e. Știi cum e, jucătorii nu pot fi opriți fără voia lor. Cine nu vrea să joace la echipă, atunci... Până la urmă, așa a fost și cu Marius Ștefănescu.”, a declarat Dioszegi, la We Radio Sfântu Gheorghe.

Clubul s-a despărțit și de mijlocașul Ion Gheorghe, în vârstă de 24 de ani, care a avut un conflict cu antrenorul Bernd Storck. Fotbalistul a evoluat câteva luni în Polonia, la formația celor de la Stal Mielec, dar la revenirea în România, tehnicianul german a considerat că nu mai poate fi utilizat în echipă, astfel că Gheorghe a devenit jucătorul nou-promovatei Gloria Buzău.

„Întotdeauna am spus că noi nu vrem să avem secrete, nu avem secrete. Ei au fost dați împrumut anul trecut, au venit înapoi...

Ion Gheorghe a avut o problemă cu antrenorul (n.r. Bernd Storck) la meciul cu FCSB de la București, apoi mi-a spus antrenorul foarte clar că nu se mai bazează pe el. Deci, a fost luată decizia ca el să plece definitiv. A fost o soluție bună pentru ambele părți”, a mai spus Dioszegi.

De asemenea, patronul covăsnenilor a mai spus că decizia de suspendare a lui Cosmin Matei pentru șase luni a adăugat încă o problemă la lotul echipei, după pierderea lui Marius Ștefănescu, atacantul transferat de FCSB în vară: „În afara faptului că l-am pierdut pe Ștefănescu care era un jucător foarte bun - exponențial, a venit, acum două săptămâni, decizia de suspendare a lui Cosmin Matei, șașe luni de zile. E o mare pierdere pentru noi, din păcate... acest campionat a început cu scandaluri și ele continuă în fiecare săptămână... Chiar mă gândesc, câteodată, de unde am energia să mai continui în felul ăsta.”, a mai declarat el.

Fotbalistul Cosmin Matei (32 ani) a fost suspendat de Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) pentru o perioadă de șase luni pentru dopaj. El a anunțat, prin intermediul clubului de fotbal covăsnean, că va face recurs la decizie.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel