Fotbal international Legenda lui Aston Villa, Gary Shaw, a decedat la 63 de ani
Data publicării:
Fost campion al Angliei cu Aston Villa în 1981, Gary Shaw a fost unul dintre eroii cuceririi Cupei Campionilor Europeni, cea mai mare performanță din istoria clubului din Birmingham.

Gary Shaw, decedat la 63 de ani

Fostul fotbalist englez Gary Shaw, care a marcat cinci goluri pentru Aston Villa în meciurile cu Dinamo București din sezonul 1982-1983 al Cupei Campionilor Europeni, a decedat la vârsta de 63 de ani, din cauza rănilor suferite în urma unei căderi, a anunțat luni presa britanică.

Gary Shaw a fost campion al Angliei cu Aston Villa în 1981, iar în sezonul următor a fost unul dintre eroii câștigării Cupei Campionilor Europeni, cea mai mare performanță din istoria clubului din Birmingham. Atacantul a contribuit decisiv la unicul gol din finala împotriva lui Bayern Munchen, înscris de Peter Withe, amintește The Guardian.

În toamna lui 1982, împotriva lui Dinamo, Shaw a marcat două goluri în meciul tur de la București, câștigat cu 2-0, și a reușit o triplă în returul de la Birmingham, încheiat cu o victorie cu 4-2. Unul din golurile campioanei României a fost izbutit de Gheorghe Mulțescu, care a încetat din viață duminică.

Shaw a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător european al anului 1982. El a avut șapte apariții pentru selecționata Under-21 a Angliei, însă nu a mai apucat să debuteze la prima reprezentativă, cariera sa fiind frânată de o gravă accidentare la genunchi suferită în 1983, într-un meci împotriva lui Nottingham Forest.

Considerat unul dintre cei mai mari atacanți din istoria lui Villa, el a marcat 79 de goluri în 213 meciuri pentru această formație.

Între 1988 și 1992, când a agățat ghetele în cui, el a evoluat la echipe modeste, Kjobenhavns Boldklub (Danemarca), Austria Klagenfurt (Austria), Walsall (Anglia), Kilmarnock (Scoția), Shrewsbury Town (Anglia), Ernest Borel FC (Hong Kong), scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...

Fotbal international Legenda lui Aston Villa, Gary Shaw, a decedat la 63 de ani

Fost campion al Angliei cu Aston Villa în 1981, Gary...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel