Superliga Romaniei Lennon poate deveni el "acela care vorbeşte mult". Scoţienii au anunţat ce loc de muncă va avea fostul antrenor de la Rapid
Data publicării:
Neil Lennon s-a despărţit de FC Rapid după doar 6 etape din acest sezon, în care a înregistrat 5 remize şi o înfrângere. Acum, presa din Scoţia scrie ce loc de muncă îl aşteaptă pe tehnician. 

"Aventura lui Neil Lennon ca antrenor al celor de la Rapid București a ajuns la un sfârșit abrupt, după o serie de rezultate dezamăgitoare, în care acesta nu a reușit să obțină nici măcar o victorie pentru clubul din România.

Preluând echipa în mai, tentativa lui Lennon de a își reînvia activitatea managerială în România, după 18 luni de la de despărțirea de Omonia Nicosia, s-a dovedit zadarnică. Incapacitatea echipei sale de a obține vreo victorie a făcut ca Rapid să fie singura echipă fără succes în prima ligă din România.

În timpul scurtei sale aventuri, Lennon a adus 12 jucători, printre care și pe Benji Siegrist, fostul portar de la Celtic, în încercarea de a sălta echipa în clasament și a ataca titlul. Picătura care a umplut paharul a fost rezultatul de egalitate, scor 1-1, în derby-ul cu Dinamo București, care a consemnat a șasea partidă consecutivă fără victorie.

Aceste rezultate slabe i-au făcut pe oficialii clubului să renunțe la serviciile fostului tehnician de la Celtic. Cel mai probabil, Neil Lennon va reveni pe ecranele noastre în poziția de analist, ținând cont că este în căutarea unui loc de muncă", au scris scoţienii de la celtsarehere

Înainte de meciul cu Dinamo, Neil Lennon l-a înţepat pe Marius Şumudică, cel care i-a luat într-un final locul pe banca Rapidului. 

"Cine e ăsta? E tipul care vorbește tot timpul? (n.r. - gesticulează cu mâna, sugerează că Șumudică vorbește prea mult). Cred că are ceva probleme. Felul în care se comportă este foarte neprofesionist. Nu, nu cred că avem pe cineva de genul în Scoția, în Regatul Unit sau oriunde în Europa", a declarat Neil Lennon despre Marius Şumudică. 

 Nu rezultatele slabe l-au demis pe Lennon de la Rapid

Viorel Moldovan, preşedintele FC Rapid, a anunţat motivele pentru care Neil Lennon a fost demis de la echipă. De asemenea, spune Moldovan, decizia privind numirea lui Marius Şumudică pe bancă a fost luată unanim de conducere. 

"Nu neapărat rezultatele au fost argumentele pentru demitere. Până la urmă, jocul pe care l-am prestat a fost. Asta este soarta antrenorilor, am trecut şi eu prin aceste momente, ştiu ce înseamnă un astfel de moment, nu este plăcut, nu este confortabil când un antrenor pleacă. Ne-am fi dorit să realizăm mult mai mult cu Neil, dar nu s-a putut, din păcate. 

Jocul pe care l-am arătat în aceste etape ne-a nemulţumit. Trebuie să construim un fotbal orientat spre înainte, mai ofensiv, mai incisiv. Nu am reuşit acest lucru. Este o mare dezamăgire. Dar sper să ne revenim odată cu instalarea lui Marius Şumudică. O luăm de la capăt", a declarat Viorel Moldovan la Prima Sport. 

Întrebat dacă a contat şi nivelul de pregătire fizică al jucătorilor. Moldovan a evitat un răspuns clar. 

"Nu aş vrea să intru în detalii. Până la urmă, s-a terminat contractul cu Neil. Fiecare merge pe propriul drum. Îi mulţumim pentru implicare, pentru profesionalismul de care a dat dovadă. Ne concentrăm la ce va urma. Sper să reuşim să ne echilibrăm şi să acumulăm puncte în clasament pentru a urca, pentru a reveni în frunte. Eu mă pun în pielea lui. Normal că nu îţi convine situaţia, eşti supărat, dar până la urmă, chiar dacă rezultatele nu au contat atât de mult, ele te ţin în viaţă ca antrenor. S-a ajuns la un acord privind rezilierea cu Neil Lennon", a mai spus Moldovan. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel