Handbal Lipsa infrastructurii, problema sportului din România. Handbalul, văduvit de lipsa sălilor moderne
Data publicării:
Lipsa sălilor moderne pentru sport se răsfrânge şi asupra handbalului. O spune unul dintre cei mai importanţi foşti handbalişti români, Ionuţ Săulescu. Iată declaraţia! 

"Cred că totul pleacă de la bază. Dacă nu ai baza aia cu care să creşti copiii, să îi atragi.... În primul rând noi nu avem infrastructură. Ăsta e adevărul. Nu avem săli de sport. Nu avem o sală polivalentă în Bucureşti. O repet şi eu, o spun şi alţii. Uitaţi la Constanţa, se chinuie să termine o sală de când jucam eu acolo. Copiii cum îi atragi? Cu lucruri frumoase, curate. Unde să îi bagi? Într-o sală de sport unde este şi frig, poate este şi mizerie? Cum să îi atragi pe copii la sport? Aşa faci performanţă. 

Acum foarte mulţi ani, când mergeam în Germania, copiii se jucau în săli frumoase, noi, aveau întâlniri după meciuri, era ceva foarte mişto, cool. La noi nu găseşti asta. Atunci cum să îi implementezi copilului de mic să meargă la baschet, la volei? 

Să ne uităm la handbal, la ce vine din urmă. Câţi mai sunt? Au mai fost câteva cazuri, cum e şi Stanciuc de la Dinamo, care ar fi fost vârful generaţiei lui. În rest, câţi mai vin din spate?", a declarat Ionuţ Săulescu la DCsport.ro. 

Youtube video image

Cristina Neagu a cerut autorităţilor o Sală Polivalentă 

Sala Polivalentă din Bucureşti a fost inaugurată în 10 august 1974, sub numele de "Palatul Sporturilor şi Culturii din Bucureşti". Aceasta este folosită ca teren pentru echipele masculine şi feminine de baschet, volei şi handbal din oraş, şi are o capacitate de 5300 de locuri. 

"E foarte complicat să ai un club care joacă în Liga Campionilor şi să fie finanţat doar din bani privaţi. La noi, la CSM Bucureşti, pot să spun că se fac eforturi să avem câţi mai mulţi bani privaţi, şi cred că este o sumă considerabilă. Dar cheltuielile sunt extrem de mari. Să mergi în deplasare în Liga Campionilor... Nu aş şti să spun o sumă exactă, dar sunt cheltuieli mari. Cred că e complicat să poţi să finanţezi un club de cea mai înaltă performanţă doar din bani privaţi. 

Dar e important ca şi cluburile să facă eforturi să strângă bani şi din alte părţi. 

(n.r. legat de Sala Polivalentă) E clar că pe partea de infrastructură stăm destul de rău în România, şi nu cred că doar la handbal. Dacă ar fi să mă raportez la sportul pe care îl practic şi la Sala Polivalentă, ce mai e de spus? Din moment ce în capitala ţării nu avem o sală nouă, jucăm într-una de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Cred că ar fi extrem de important să se realizeze acest proiect, peste nu mai mult de 5 ani. Şi astfel să realizeze oamenii ce înseamnă sportul în general. Că sportivii pot ajunge să inspire alţi copii. Aceşti copii au nevoie de un loc în care să crească, în care să se antreneze. Şi să devină exemple pentru alţii. 

Avem nevoie disperată de o sală polivalentă în Bucureşti. Eu mi-aş fi dorit să se realizeze acest lucru, să pot juca într-o sală nouă... E clar că asta nu se va mai întâmpla pentru mine, dar îmi doresc pentru alte generaţii. 

E foarte important să ai locul tău ca sportiv, să ai vestiarul tău, sală de forţă, bazin, recuperare. E ceva necesar. Nu e nimic special, ci doar ceva necesar", a declarat Cristina Neagu într-un interviu pentru Antena Sport. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Handbal

logo icon Articole similare

Handbal CSM București învinge CS Rapid în Liga Națională

Duelul dintre campioana CSM București și vicecampioana...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Sursa: Agerpres

Florin Iacob, portarul care în vară a semnat cu Corvinul Hunedoara, a explicat de ce a dispărut din fotbal

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

pixel