Superliga Romaniei Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului
Data publicării:
Liviu Antal, campion în sezonul 2010/2011 cu Oţelul Galaţi, l-a descris în câteva cuvinte pe Dorinel Munteanu, antrenorul de atunci şi de acum al gălăţenilor. 

Criticat iarna trecută pentru că a ales să îşi ducă elevii la Vatra Dornei în cantonament, Dorinel Munteanu a arătat fotbalului românesc că pregătirea fizică excelentă este un atu în lupta pentru un loc cât mai bun în clasament. Oţelul Galaţi a ajuns în finala Cupei României şi a terminat playout-ul pe locul al doilea sezonul trecut. În vară, Dorinel Munteanu şi-a dus din nou fotbaliştii la Vatra Dornei, iar după 9 etape (8 meciuri jucate şi o restanţă) Oţelul Galaţi este pe locul al doilea, nu a pierdut niciun meci şi a încasat doar 3 goluri. 

Liviu Antal a vorbit despre metodele de pregătire folosite de Dorinel Munteanu, într-un interviu exclusiv pentru DCSport.ro. 

"Depinde de fiecare cum vrea să vadă aceste metode. Faptul că a evoluat atât de mult fotbalul, că au evoluat atât de mult tehnicile pentru a avea o condiţie fizică bună prin alte metode, poate fi un factor. Dar fiecare crede în metodele lui. Dânsul a făcut performanţă cu aceste metode şi atunci crede în ele, pentru că i-au adus trofee. Şi sunt sigur că va continua în acest fel, pentru că nu mai e un antrenor care e la început de drum, care caută să se adapteze. Cred că va rămâne la fel, asta e părerea mea. Cât timp va activa ca antrenor, cred că va avea aceleaşi metode, aceeaşi filozofie. Şi funcţionează, a preluat echipa din Liga III şi acum se bate cu şanse reale la primele 6 locuri din Liga 1", a declarat Liviu Antal. 

Dorinel Munteanu, descris de Liviu Antal 

"Eu am avut o relaţie extrem de bună cu Dorinel. Mi-a fost ca un tată. Eram şi tânăr, aveam 19-20 de ani. Am învăţat extrem de multe lucruri de la el. Cu el am debutat în Liga 1, cu el am dat primul gol în Liga 1, cu el am câştigat primele trofee. În acea perioadă, am fost convocat şi la naţională, am avut meciuri în Liga Campionilor. Deci am avut o relaţie extrem de bună cu Dorinel Munteanu. Este clar că ţinea mult la regulile pe care le avea, nu se abătea de la ele. Era un tip consecvent, mergea pe aceeaşi linie, indiferent că noi câştigam sau pierdeam. Dădea impresia de un antrenor foarte dur sau rigid, dar din ce îmi aduc eu aminte, niciodată nu şi-a scos colţii, ca să zic aşa. Am avut o relaţie bună cu el. 

Nu ştiu cum este acum, dacă s-a schimbat sau nu, dar în perioada în care mi-a fost antrenor, am învăţat foarte multe de la el", a completat Liviu Antal. 

Youtube video image


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel