Superliga Romaniei Liviu Ungurean, şeful galeriei Rapidului, a explicat "schisma" din Giuleşti, după ce brigada Original a trecut în Peluza Sud
Data publicării:
Brigada Original, parte din Peluza Nord a Rapidului, s-a mutat la Peluza Sud odată cu meciul contra celor de la Universitatea Cluj. Liderul galeriei, Liviu Ungurean, a explicat decizia celor de la Original. 

"Dorim să vă anunțăm că grupul Original.1923 va părăsi Peluza Nord.

Am luat decizia de a ne desfășura activitatea într-un loc unde exprimarea liberă nu reprezintă o problemă, unde libertatea de exprimare este nu doar recunoscută, ci și respectată pe deplin.

Cunoaștem greșelile trecutului și suntem hotărâți să învățăm din ele.

Nu dorim să repetăm conflictele și tensiunile care au afectat unitatea suporterilor rapidiști.

Nu ne vom lăsa intimidați și vom lupta pentru mentalitatea și valorile pe care le promovăm.

Decât să trăim în genunchi, mai bine murim în picioare!

Forza Rapid!", au scris cei din Brigada Original pe Facebook înainte de meciul cu Universitatea Cluj, pierdut de Rapid, scor 2-0, în Giuleşti. 

Ce s-a întâmplat în galerie? Explicaţiile lui Liviu Ungurean 

Deşi are interdicţie de a intra pe stadion după scandalul torţelor din playoff-ul sezonului trecut, Liviu Ungurean nu a fost înlocuit în postura de lider al galeriei. Acum, el explică ce s-a întâmplat de fapt. 

"Bombardierii nu au părăsit Peluza Nord. Au rămas în continuare, doar că s-au retras din activitate ca grup ultras. Ei vin în continuare la meciuri. Și grupul Original, a ales să meargă la Peluza Sud. 

Au fost unele divergențe, dar nu vreau să intru în detalii pentru că eu nu sunt pe stadion. Dacă eram eu acolo nu cred că pleca nimeni. Nu există nicio tensiune. Plecarea grupului Original a fost alegerea lor. Ei sunt prieteni cu toate grupurile în continuare. Doar că băieții și-au ales alt drum. Repet, e strict alegerea lor.

Ghețu, liderul grupului este prietenul meu foarte bun și nu se pune problema că a vrut să mă înlocuiască. Eu i-am zis de trei ani să se urce să conducă galeria. Ei își doresc altceva față de celelalte grupuri. Nu i-a îndepărtat nimeni și nu îi ține nimeni pe loc. La Rapid nu e nimic de împărțit. Nu s-a certat nimeni pe ceva”, a declarat Liviu Ungurean la Fanatik. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Ce se întâmplă dacă Rapid pierde meciul cu Unirea Slobozia

Rapid are o singură victorie în campionat în acest...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel