Fotbal Luis Rubiales a fost suspendat 3 ani, dar sancţiunea putea fi mai dură
Data publicării:
FIFA a luat în calcul sancţiuni mai dure pentru Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal. 

FIFA a luat în considerare sancţiuni mai severe decât suspendarea de trei ani dictată împotriva fostului preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, a precizat, miercuri, forul mondial, odată cu publicarea motivaţiei scrise a deciziei sale, transmite Reuters, conform Agerpres.

Rubiales a fost suspendat, în data de 30 octombrie, pe o perioadă de trei ani din toate activităţile legate de fotbal, după ce a sărutat-o pe gură fără consimţământ pe jucătoarea Jenni Hermoso la ceremonia de premiere, după finala Cupei Mondiale feminine, câştigată de echipa Spaniei în faşa Angliei, în august, în Australia.

Comisia (de disciplină) doreşte să precizeze că a fost tentată să impună sancţiuni mai severe având în vedere seriozitatea şi gravitatea incidentelor analizate, precum şi impactul negativ pe care acţiunile acuzatului l-au avut faţă de imaginea FIFA, a fotbalului feminin şi a sportului feminin în general, se arată în comunicatul FIFA.

FIFA a acceptat suspendarea "cu mari ezitări"



Cu mari exitări, Comisia de Disciplină a FIFA s-a mulţumit că suspendarea de trei ani va avea efectul de a descuraja astfel de gesturi.

După anunţarea verdictului, în octombrie, Rubiales afirmase că va face apel la sancţiune şi a acuzat FIFA că nu i-a dat şansa de a se apăra.

Voi apela şi la ultima soluţie pentru a se face dreptate şi ca adevărul să iasă la iveală, a afirmat Rubiales în social media.

Comisia a menţionat că nu a putut ignora impactul avut de acţiunile lui Rubiales asupra sănătăţii mintale şi a carierei fotbalistei Jenni Hermoso şi a subliniat că Rubiales şi-a folosit poziţia pentru a publica o serie de citate care nu au fost scrise sau autorizate de jucătoarea în cauză.

Comisia a considerat că un astfel de sărut, al preşedintelui unei federaţii faţă de un jucător (de sex opus) al unei echipe naţionale aflate sub comanda şi responsabilitatea sa este complet inacceptabil.

De asemenea, s-a arătat că Rubiales a violat, în mai multe ocazii, regulile unui comportament decent, a folosit gesturi ofensive sau s-a comportat într-un mod care a adus prejudicii fotbalului.

Raportul cuprinde şi un memoriu în care Debbie Hewitt, preşedinta Federaţiei engleze de fotbal, afirmă că în timpul ceremoniei de înmânare a medaliilor la Cupa mondială, Rubiales a prins în mâini faţa jucătoarei engleze Laura Coombs şi a părut că o sărută pe faţă cu forţa pe Lucy Bronze.

FIFA a menţionat că orice apel trebuie depus în scris la trei zile de la publicarea motivării deciziei.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel