Jocurile Olimpice Lumea boxului e alături de Lăcrămioara Perijoc. "Acum un an toată lumea o felicita, iar azi mulţi aruncă cu pietre"
Data publicării:
Lăcrămioara Perijoc a fost eliminată din turneul de box de la Jocurile Olimpice de la Paris, iar la adresa ei au apărut şi critici. Există însă şi foarte mulţi care îi iau apărarea pugilistei, singura reprezentantă a României în competiţia de box de la JO2024. 

Pugilista română Lăcrămioara Perijoc a fost învinsă de mongola Enkhjargal Munguntsetseg, la puncte, decizie 4-1, marţi, în optimile de finală ale categoriei 54 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Perijoc, vicecampioană mondială în 2022, a fost mai bună în prima repriză, dar arbitrii-judecători i-au acordat următoarele două reprize mongolei, în ciuda combativităţii arătate de româncă.

"Multe comentarii despre ce ar fi trebuit să facă Lăcrămioara în meci și foarte multe critici, pentru că așa e în sport. Victoria are o mie de părinți, iar la înfrângere dispar toți. Acum un an, toată lumea o aplauda și o felicita, iar astăzi mulți din cei care o aplaudau cu scurt timp în urmă, aruncă cu pietre în ea și în antrenorii ei. Așa sunt oamenii, așa e în viață, așa e în box! Uităm prea repede bucuriile aduse, uităm prea repede că a fost a treia sportivă calificată din #TeamRomania și uităm lucrurile bune.

În loc să o vedem ca un exemplu, aruncăm cu răutate, dar fata asta chiar a reușit să își facă un viitor prin box/sport, iar copiii care întră în sălile de box merită să știe că există o cale de a reuși cu adevărat prin box, doar dacă ești corect, muncești și accepți că și eșecul face parte din sport, și o iei de la capăt, din nou și din nou. Și mai e ceva foarte important, să ai oamenii potriviți alături, iar familia Lăcătuș a fost alături de ea și de fetele din box. Chiar și atunci când lucrurile nu mergeau bine, ei au fost acolo și au încercat să facă ceva, și întotdeauna au reușit să facă, pentru că reușitele au fost nenumărate, iar nereușitele au fost lecțîi!

Oare ce se întâmpla dacă în meciul de ieri Lăcrămioara reușea să fie învingătoare? Dacă arbitrul de ring ar fi dat un avertisment pentru ţineri repetate? La competițiile de obiectiv, întotdeauna primul meci e cel mai greu.... iar în sport, la nivelul ăsta, detaliile fac diferența. O singură ora de somn mai puțin te poate îndepărta de obiectivul stabilit....

Vorbim de tactică și de ce ar fi trebuit să facă într-un meci la Jocurile Olimpice, competiția supremă. Jocuri Olimpice unde au trăit dezamăgiri extrem de mulți sportivi imenși, Jocuri Olimpice unde cei care aruncă cu pietre nu au fost niciodată, nici măcar ca spectatori.... dar știm ce ar fi trebuit să facă.... Noi stăm în fotoliu și facem strategii despre cum poate crește boxul românesc, criticăm și spunem ce ar trebui să facem.... haideți jos din fotoliu, demonstrați prin puterea exemplului că puteți face mai mult, puneți un copil în gardă, apoi să îl faceți campion de cadeți, apoi juniori, tineret, seniori.... suferiți alături de el la înfrângeri, căutați resurse, căutați să îi fiți mamă și tată, căutați să îi ștergeți lacrimile când lucrurile nu merg, căutați soluții să îl țineți pe calea performanței și să nu între în anturaje, să continue să muncească pentru un vis, iar apoi puteți critica!

Felicitări Lăcrămioara, pentru emoțiile trăite și că am avut șansă de a spera! Felicitări Adrian și Mihaela Lăcătuș pentru performanțele realizate an de an, pentru că sunteți din nou la Jocurile Olimpice, un vis pe care îl au atât de mulți și îl îndeplinesc foarte puțini, iar pt voi e a treia ediție la care sunteți prezenți, alții nici măcar nu au capacitate de a visa atât de departe, dar în schimb pot aruncă cu pietre! Să nu uităm ce a spus Pierre de Coubertin , părintele Jocurilor Olimpice moderne: Ai învins? Continuă!, Ai pierdut? Continuă? Hai România!", a transmis pe Facebook Academia de Box din Călăraşi. 

Lăcrămioara Perijoc a distribuit şi ea postarea, scriind: "Cu asta am spus tot. Multumesc celor care stiu ce inseamna sport cu adevarat si mai ales box.Respect!". 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel