Tenis Mai rău decât Halep. Un tenismen spaniol a primit 15 ani de suspendare din partea ITIA
Data publicării:
ITIA a dictat o suspendare record, de 15 ani, unui tenismen spaniol. 

Aaron Cortes, un tenismen spaniol a cărui cea mai bună clasare a fost locul 955 ATP, a fost suspendat pentru 15 ani după ce a pledat vinovat la 35 de capete de acuzare privind încălcarea programului anti-corupţie din tenis. 

Cortes a recunoscut că a trucat mai multe meciuri între 2016 şi 2018. El a fost plătit pentru a aranja rezultatele unor partide, nu a notificat autorităţile despre faptul că a primit mită, dar a şi pariat pe unele partide. În plus, el le-a dat bani organizatorilor de turnee care îi dădeau invitaţii, scrie Marca. 

În afară de suspendarea de 15 ani, ITIA a decis că tenismenul spaniol trebuie să plătească 69.000 euro amendă. În vârstă de 29 de ani, Cortes a cooperat cu ITIA şi şi-a acceptat pedeapsa. El va putea să mai joace tenis abia din 26 martie 2039. 

Până atunci, Cortes nu va avea drept de joc, nu se va putea antrena şi nici nu va putea participa la vreun turneu organizat de membri ITIA sau orice altă asociaţie naţională. 

Simona Halep a fost suspendată 4 ani de ITIA 

 

ITIA este organismul care a decis să o suspende timp de 4 ani pe Simona Halep, depistată pozitiv la roxadustat în 2022, după US Open. Sportiva a făcut apel la TAS şi a reuşit să demonstreze că dopajul a fost accidental, din cauza unui supliment contaminat. În plus, aceasta a demonstrat şi că nu sunt nereguli în ceea ce priveşte paşaportul sanguin. 

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis să reducă suspendarea româncei, de la 4 ani la 9 luni, astfel că Halep s-a întors pe teren la WTA Miami, unde a pierdut în primul tur în faţa Paulei Badosa. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel