Fotbal international Manuel Neuer își anunță retragerea din naționala Germaniei
Data publicării:
Portarul în vârstă de 38 de ani a decis să se retragă de la echipa națională de fotbal a Germaniei.

124 de meciuri în naționala Germaniei pentru Manuel Neuer

Portarul Manuel Neuer, în vârstă de 38 de ani, și-a anunțat miercuri retragerea de la naționala Germaniei, pentru care a jucat 124 de meciuri și cu care a fost campion mondial în 2014, informează AFP.

„După discuții lungi și intense cu familia și prietenii mei, am decis să-mi închei cariera la Nationalmannschaft. Toți cei care mă cunosc știu că a fost o decizie care nu a fost ușor de luat”, a explicat Manuel Neuer, care mai are un an de contract cu Bayern Munchen, într-un videoclip de pe contul său de Instagram și într-un comunicat de presă.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manuel Neuer (@manuelneuer)

Neuer, fost căpitan al naționalei, a fost titular la EURO 2024, unde Germania, gazda competiției, a fost eliminată în sferturile de finală de Spania, care urma să cucerească titlul.

Este o pagină din istoria reprezentativei Germaniei care se încheie, Neuer fiind al patrulea jucător care își anunță retragerea de la națională în câteva săptămâni, după Toni Kroos, Thomas Muller și Ilkay Gundogan.

Aflat în utimul său an de contract cu Bayern, clubul la care a venit în 2011, el speră să mai joace o finală de Liga Campionilor chiar pe Allianz Arena din Munchen.

Format la Schalke 04 Gelsenkirchen, unde a debutat ca profesionist în 2005, Neuer a avut prima apariție pentru naționala Germaniei pe 2 iunie 2009 la Dubai, o victorie cu 7-2 într-un amical cu Emiratele Arabe Unite. El a devenit titular la națională în primăvara lui 2010, cu doar câteva săptămâni înainte de Cupa Mondială 2010 din Africa de Sud.

După anii Oliver Kahn (de la sfârșitul lui 1998 până în 2005) și Jens Lehmann (2005-2008), Germania căuta un urmaș pentru acest post, iar în cele din urmă Manuel Neuer s-a impus, devenind referința mondială în deceniul următor.

Între Cupa Mondială din 2010 și EURO 2016, Neuer a atins de patru ori semifinalele unui turneu major, apogeul fiind câștigarea Mondialului 2014 din Brazilia.

În ultimii ani, Neuer a fost adesea accidentat. În aprilie 2017, în manșa a doua a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, el și-a fracturat piciorul stâng și mai bine de 12 luni nu a jucat aproape deloc. La începutul lunii decembrie 2022, la revenirea de la Mondialul din Qatar, unde Germania nu a trecut de faza grupelor, el a suferit o fractură a piciorului drept.

Accidentări care nu i-au pus sub semnul întrebării statutul de titular la națională, atât la Cupa Mondială 2018, deși Neuer venea după un sezon în care nu jucase, cât și la EURO 2024. Selecționerii Joachim Loew și Julian Nagelsmann au avut încredere oarbă în el, în ciuda prestațiilor de clasă mondială ale lui Marc-Andre ter Stegen cu FC Barcelona.

Manuel Neuer a revoluționat rolul portarului, aventurându-se departe de careul său, o capodoperă fiind meciul din optimile de finală ale Cupei Mondiale 2014, împotriva Algeriei, în timpul căruia a avut numeroase ieșiri, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel