Superliga Romaniei Marcel Puşcaş, preşedintele FCU Craiova, întrebare cheie: Noi cu cine jucăm? Cu FCSB sau Steaua? De un lucru sunt sigur
Data actualizării:
Data publicării:
Marcel Puşcaş, preşedintele FC U Craiova, îi înţeapă pe cei de la FCSB înaintea meciului direct. 

"AMR 59 DE ORE!

NOI CU CINE JUCĂM? CU FCSB SAU CU STEAUA?

Duminică, începând cu ora 21 avem meci în deplasare, pe Arena națională contra FCSB. Unii zic că e Steaua București. Polemicile sunt cât China.

Cine e Steaua şi cum a apărut Gigi Becali

În această privință am păreri. Ale mele personale, sunt clare, sigure și logice. Fotbalul stelist s-a inventat în iunie 1947, la inițiativa generalului Oreste Alecsandrescu și cu decizia ministrului apărării de atunci Mihai Lascăr. Odată cu trecerea timpului clubul a devenit un brand.

În 1998, secția de fotbal a fost privatizată prin singura lege permisivă de atunci, tot cu acordul și ordinul ministrului apărării. La fel ca în 1947. L21/24, numită Legea Mârzescu (asociații și fundații) a făcut posibilă apariția AFC STEAUA București. 100 de asociați printre care se regăseau, sportivi, pensionari, ospătari, muzicanți, oameni de afaceri au constituit Adunarea generală în regimul privat impus de regulamentele fotbalistice. Doar ei puteau decide în privința viitorului noului club, privat de această dată.

După 5 ani, timp in care s-au câștigat o Cupă (1999) și un campionat (2001) odată cu apariția legii sportului din 2000, în anul 2003 aceștia au decis ceea ce noua lege permitea: modificarea regimului juridic din asociație non-profit in cel de societate comercială.

Motivul erau datoriile și nu performanțele. Așa a apărut Becali pe firmamentul brandului. Toți cei 100 de membri ai Adunării generale, fără excepții, se zice că pentru sume cuprinse între 100 și 500, totalizând un maximum de 50.000 de euro au acceptat trecerea la noul regim juridic retrăgându-se total din decizii.

Păunescu Viorel, deși nu era cazul, a reușit să aibă vreo 4 milioane euro datorii la cetățeanul de atunci, vedeta de azi, domnul Becali. Astfel a apărut o nouă formă, cu Gigi Becali la pupitru.

În toată această perioadă, nici CSA Steaua în 1998 și nici AFC Steaua în 2003 n-au fost dezafiliate ca noi în 2011, nu au retrogradat, nu s-au volatilizat. Atât FRF cât și UEFA le-au permis să evolueze și până in 2003 și după aceea. Noua structură a participat în Cupele europene, a câstigat campionatul in 2005, 2006 și a ajuns in semifinala UEFA.

Restul îl cunosc și copiii de azi. Întrebarea este când a dispărut fotbalul CSA? În 1998, nu.A fost ordinul ministrului. În 2003? Nu, pentru că decizia, conform legii, putea fi luată doar de către factorul privat/Adunarea generală.

Animozitățile, polemica, lupta, scandalurile interminabile se pare că nu sunt motivele rezultatelor și a performantei. Suporterii și mulți dintre foștii jucători "au întors armele" poate din cauza noului/vechi patron și nu pentru un alt adevăr istoric. Poate sunt de vină strugurii la care unii nu pot ajunge. Din dulci au devenit acri.

Deh, ce ți-e și cu papilele gustative!

În nici un moment al ultimilor 25 de ani nu s-a constatat vreo schismă in plan sportiv. Pentru ca FCSB să nu fie Steaua ar fi trebuit ca CSA Steaua să aibă parte de o dezafiliere sau un faliment. N-a fost cazul. Așadar, cu cine jucăm noi peste 60 de ore?

De un lucru sunt sigur:#ȘTIINȚASUNTEMNOI!", a scris Marcel Puşcaş pe Facebook. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei
Tagurile articolului: fc u craiova  fcsb  marcel puscas  steaua  superliga 

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel