Fotbal Marcel Puşcaş, sâcâit de discuţiile despre transferul lui Radu Drăguşin. "Cam ăsta e nivelul sportului din România. Imaginaţi-vă cât de săraci suntem..."
Data publicării:
Marcel Puşcaş critică presa sportivă din România pentru atenţia acordată transferului lui Radu Drăguşin de la Genoa la Tottenham. 

"TRANSFERUL LUI DRĂGUȘIN ȘI SĂRĂCIA SPORTULUI ROMÂNESC

Tot respectul pentru evoluția acestui tânăr. L-am votat ca fotbalistul român al anului 2023. Este clar pe o linie ascendentă. Îi doresc succes!

De-aici însă până a umple paginile și ecranele ziarelor și posturilor tv cu analize de tot felul e cam mult. De o săptămână auzim și analizăm, wow!, transferul lui Drăgușin în toate țările Top 5 europene. În sfârsit s-a aciuat la Tottenham. În Anglia. La Londra. Așa, și?

Imaginați-vă cât de săraci suntem în performanțe sportive și fotbalistice dacă putem timp de o săptămână să dezbatem acest subiect! Cum de-a ajuns? Care sunt motivele? Cât va câstiga? Va juca, nu va juca? Trebuie să devină căpitanul echipei naționale! Ale cui sunt meritele?

Fraților, campionatul Angliei este compus în proporție de 80% din jucători străini. Acolo joacă vreo 15 sârbi, 60 de africani, 25 de brazilieni, nordici, argentinieni, belgieni, olandezi, coreeni, japonezi șamd. Dar ce nații nu joacă? A ajuns și un român format de italieni, în sfârsit, și am găsit subiectul. O săptămână de Drăgușin.

Ca exemplu, apoteotic și super excitat Radu Naum la Digi dixit: "Dragi telespectatori avem un eveniment național: transferul lui Drăgușin la Tottenham!". Vai, vai!

Mă întreb ce fac televiziunile portugheze, franceze, spaniole samd cu știrile și dezbaterile sportive? Au 15 drăgușini în Anglia, au tenismeni, handbaliști, schiori, patinatori, baschetbaliști, rugbiști, formula1 etc. Dar ce n-au?

Avem și noi două mâini de canotori, vreo două pingpongiste, un David Popovici, în rest ne bazăm pe Drăgușin  Pentru presa sportivă engleză transferul lui Drăgușin nu înseamnă mai mult decât, să zicem, mediatizarea transferului lui Padula la noi, la FCU1948. A fost aproape de zero.

Cam ăsta este nivelul sportului in România. Ne-a rămas doar tocarea transferului unui tânăr de perspectivă pentru care țara n-a făcut absolut nimic. Meritul este doar al lui, dezastrul sportului românesc ține de alți factori. Poate mult mai de dezbătut de către jurnaliști și analiști. Mă îndoiesc c-ar putea să facă această dezbatere esențială. Sărăcie sportivă, sărăcie jurnalistică", a scris Marcel Puşcaş pe Facebook!


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel