Superliga Romaniei Marcel Puşcaş spune că meseria arbitrilor este "să facă lumea să-i înjure și să-i urască"
Data publicării:
Marcel Puşcaş, preşedintele FC U Craiova, vorbeşte despre arbitrajele din Superligă şi spune că meseria arbitrilor este "să facă lumea să îi urască". 

"TRANSHUMANȚA ARBITRILOR

Într-un fotbal mioritic plin de probleme, în picaj continuu deseori criticat, fără rezultate și cu finanțări la limita existenței, o singură categorie huzurește în ale fericirii, tupeului și nonșalanței: ARBITRII.

Un club din prima ligă are doar de dat bani pentru tot ce mișcă în juru-i. Organizarea unui meci acasă costă de la 20000 euro în sus, o deplasare de la 10000. În toate aceste costuri sunt incluși falnicii și nevinovații arbitrii și observatori. Aceștia din urmă sunt puși acolo să protejeze "vedetele" fotbalului, iară nu să critice evoluțiile de multe ori hilare ale acestora.

N-am auzit în ultimii 10 ani vreun caz, nici în L1 și nici altundeva, in care pe baza unui raport de joc obiectiv arbitrul să fi fost suspendat. Se pare că și observatorii se supun direcției. Iau și ei un 4000 lei pe lună să mănânce și gura lor ceva. E normal. Unii dintre ei au și drept de vot. Majoritatea. E ca la ASF, ANRE. O mână spală pe alta.

În timp ce cluburile plătesc, fluierașii noștri se plimbă plini de importanță dintr-un colț în altul al țării. De la Carei la Constanța, de la București la Botoșani șamd. Seamănă cu ciobănașii care conduc turmele de fotbaliști, antrenori, ziariști și spectatori după bunul plac, în susul sau josul clasamentelor, speranțelor, urii sau plăcerii. Ei sunt doar victorioși. Nu pierd niciodată. Nici măcar criticile nu-i mișcă din inerția în care au intrat și din care este imposibil să mai iasă. Din malaxor ori ieși definitiv, dacă nu faci front comun cu "casta materialelor", ori te mânjești și te șifonezi cu aplicație și mândrie in ale carierei. Azi de arbitru, mâine de observator, angajat AJF, FRF șamd. Fotbal să fie! E călduț, e bine, faci mișcare, te p**i pe oameni.

Totul cu conștiința clară că ți-ai făcut doar meseria. Oleacă de amnezie au doar atunci când aceasta e străbătută de decizii pline de compromisuri, interese personale și de grup. Nici măcar neștiința nu-i afectează. Sunt convinși de adevărul zicalei "câinele latră, ursul trece" ca linie directoare a carierei. Nu există ca pe parcursul direcțiilor cardinale să nu fie criticați.

Azi Hagi, Neagoe, Grozavu, Stoica, Balaj, Mititelu.Ieri, Rednic, Iftime, Sabău, Rotaru, Dioszegy, Becali, Pârvu, Poenaru șamd. Ce-o fi mâine? Cui îi pasă! Meseria lor este să facă lumea să-i înjure și să-i urască. Pentru turmă nu întotdeauna este plăcut ca nesupunerea și critica să asmuțească câinii de pază și coordonare ai comisiilor. Este normal dacă vrei ca turma in transhumanța ei să fie bine coordonată, dirijată și disciplinată. Cu siguranță vom ajunge astfel la destinație. Dar care să fie aceasta? Mai contează?", a scris Marcel Puşcaş pe Facebook. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei
Tagurile articolului: arbitri  fotbal  liga 1  marcel puscas 

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel