Competitii Marco Odermatt, victorie în Cupa Mondială de schi alpin
Data publicării:
Elveţianul Marco Odermatt a câştigat sâmbătă, la Wengen, cea mai lungă probă de coborâre din cadrul Cupei Mondiale de schi alpin (4,2 km), reuşind astfel dubla în staţiunea elveţiană.


Deţinător al marelui Glob de Cristal al Cupei Mondiale, pe care l-a cucerit în ultimele două sezoane, Odermatt a fost cronometrat în 2 min 25 sec 64/100, reuşind să-l devanseze cu 59/100 pe francezul Cyprien Sarrazin şi cu 01 sec 92/100 pe italianul Dominik Paris.

Schiorul elveţian, în vârstă de 26 de ani, reuşise să obţină joi, pe aceeaşi pârtie de la Wengen, primul său succes într-un concurs de coborâre din circuitul mondial de schi alpin.

Marco Odermatt, liderul clasamentului general al Cupei Mondiale, are acum în palmares 31 de victorii în circuit (18 la slalom uriaş, 11 la slalom super-uriaş şi 2 la coborâre). El este campionul olimpic en titre la slalom uriaş deţinătorul titlurilor de campion mondial la slalom uriaş şi coborâre, scrie Agerpres.

Proba de sâmbătă a fost marcat de o gravă accidentare suferită de norvegianul Aleksander Aamod Kilde, care a căzut şi s-a oprit în plasele de protecţie de pe marginea traseului. El a suferit o leziune gravă la genunchiul drept şi va fi probabil indisponibil pentru restul sezonului, conform agenţiei DPA.

Klide a fost scos de pe traseu cu ajutorul unui elicopter şi transportat imediat la spital, concursul fiind întrerupt aproximativ 30 de minute.

Clasament final:
1. Marco Odermatt (Elveţia) 2:25.64
2. Cyprien Sarrazin (Franţa) 2:26.23
3. Dominik Paris (Italia) 2:27.56
4. Adrian Smiseth Sjersted (Norvegia) 2:27.84
5. Vincent Kriechmayr (Austria) 2:28.13


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Competitii

logo icon Articole similare

Handbal CSM București învinge CS Rapid în Liga Națională

Duelul dintre campioana CSM București și vicecampioana...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

pixel