Superliga Romaniei Marco Simone, fost jucător legendar la AC Milan, ar putea fi noul antrenor al lui FC Botoşani
Data publicării:
Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoşani, a confirmat discuţiile cu italianul Marco Simone. 

”Avem antrenor, la meciul ăsta stă Andrei Patache, apoi vom avea antrenor. Va avea antrenor licență PRO. Avem trei candidați, unul dintre ei a antrenat în Liga 1. Este un străin extraordinar, am o ofertă extraordinară, dacă o spun acum înroșesc ziarele.

Da, există discuția asta (n.r. cu Marco Simone) și aș putea să primesc un răspuns duminică, spre seară, legat de șansă. Nu mă așteptam să știți, dar la cât sunteți voi de informați. Presa mă informează mai bine decât mă informează structurile mele de ajutor. 

(n.r. Liviu Ciobotariu poate fi antrenorul lui FC Botoşani?) Nu am discutat, am vorbit acum multă vreme, i-am întrebat ce face, în fine. Nu am avut o discuție foarte aplicată, dar am întrebat.

E amuzant pentru unii care ne privesc de sus, soluția trebuie să se vadă doar în joc și rezultate. Totul e la noi, la echipă. Ceva n-a funcționat, aproape deloc. Foarte puține lucruri sunt ok", a declarat Valeriu Iftime pentru Fanatik

Cine este Marco Simone 

Marco Simone a jucat opt sezoane la AC Milan, unde a câştigat de patru ori titlul în SERIE A, două Cupe ale Campionilor Europeni, două cupe intercontinentale, trei Supercupe ale Europei şi trei supercupe ale Italiei. 

În 2005, Marco Simone şi fratele său, Gianni, au cumpărat clubul Legnano. Italianul a devenit managerul echipei, în acelaşi timp fiind şi jucător. În sezonul 2006-2007, acesta a promovat Legnano în Serie C1, iar ulterior a devenit impresar şi agent FIFA. 

Începând cu anul 2009, a fost consilier pe partea de transferuri la AS Monaco, iar în 2011 a preluat banca tehnică a echipei, după retrogradarea lui AS Monaco în Ligue 2. După ce a terminat sezonul 2011-2012 pe poziţia a opta, a fost lăsat liber de club. 

În 2013, neavând licenţa de antrenor, a primit postul de director tehnic la Lausanne, echipă care la acea vreme era pe ultimul loc în Superliga Elveţiană. A plecat de la echipă în mai 2014, însă a fost readus după ce şi-a luat licenţa UEFA Pro, pe 13 octombrie. A fost concediat ulterior, pe 24 martie 2015, după o serie de cinci înfrângeri consecutive. 

În vara lui 2018 a fost pus antrenor la echipa secundă a lui AC Milan, însă clubul a decis să nu mai înregistreze echipa în competiţii, astfel că i-a fost anulat contractul. 

În martie 2021, a fost pus în funcţie la Chateauroux, club care se afla pe ultimul loc în Ligue 2, însă nu a reuşit să salveze echipa de la retrogodare. A lăsat echipa în octombrie 2021 la jumătatea clasamentului în Liga a treia franceză. Pe 20 septembrie 2022, a semnat un contract de asistent la clubul Al Thaid, din liga a doua a Emiratelor Arabe Unite. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel