Jocurile Olimpice O sportivă din România e convinsă: Dacă mergeam la Jocurile Olimpice, veneam acasă cu medalia
Această schimbare vine după ce inițial, prin vocea ministrului Lucy Frazer, considerase "necredibile" planurile de a permite participarea sportivilor din cele două țări, scrie DW.
Aliniindu-se cu poziția Franței, Germaniei și a Statelor Unite, Marea Britanie susține acum viziunea CIO și IPC de a oferi rușilor și belarușilor șansa participării, cu condiția neutralității. Aceasta implică absența însemnelor naționale (drapel, imn, uniforme), precum și interdicția de a face declarații publice pro-război sau de a avea legături cu aparatul militar. Sportivii celor două țări nu vor participa nici la festivitatea de deschidere.
Înaintea acestei decizii, Ucraina amenințase cu boicotarea Jocurilor în cazul în care sportivii ruși ar fi prezenți. Recent, Comitetul Olimpic din Ucraina renunță la boicot, dar menționează posibilitatea ca sportivii ucraineni să evite contactul direct cu rușii și belarușii la Paris.
Ministrul german de Interne Nancy Faeser a reiterat faptul că doar sportivii ruși și belaruși care dovedesc clar distanțarea față de aparatul de stat ar trebui admiși. Franța, ca țară gazdă, nu are de ales decât să se conformeze regulilor CIO, însă primarul Parisului, Anne Hidalgo, a transmis un mesaj de respingere clară față de sportivii ruși și belaruși în cadrul olimpiadei pariziene.
Cele două țări nu exclud posibilitatea de a-și retrage sportivii din competiție în cazul în care neutralitatea ar fi impusă. Cu toate acestea, atracția medaliilor olimpice, chiar și fără glorie națională, îi face probabil pe Vladimir Putin și Alexander Lukașenko să permită atleților lor să participe în condițiile impuse.
Peste 100 de medalii decernate...
Germania nu va avea şanse să...
Vlad Stoica, reales în funcția...
După victoria Rapidului în...
Transferat de FCSB de la...
FCSB va evolua împotriva...
Croatul Goran Ivanisevic a...
Liderul actual al Superligii a...