Superliga Romaniei Marius Malădărășanu face deplasarea în orașul natal. Petrolul Ploiești - FC Hermannstadt, duel din a XI-a etapă
Data publicării:
Meciul din a XI-a etapă a Superligii dintre Petrolul Ploiești și FC Hermannstadt are loc vineri, 27 septembrie, începând cu ora 18:00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.

Antrenorul sibienilor a prefațat meciul dintre FC Hermannstadt și Petrolul Ploiești, duel care se va desfășura pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Marius Măldărășanu a recunoscut defensiva foarte bună a adversarilor, dar s-a arătat optimist înaintea partidei de vineri seară.

„E o echipă cu o defensivă greu de depășit. Va trebui să fie multă mișcare, atenție”

„Toți antrenorii spun că meciurile sunt grele, asta e realitatea. Sezonul ăsta pare mai echilibrat decât sezonul trecut, tot din cauza echipelor mari care au pierdut puncte și atunci este o distanță foarte mică între fiecare loc în clasament.

Petrolul este una dintre echipele care se află pe poziție de play-off anul acesta, cu una dintre cele mai bune defensive. Au luat un singur gol acasă, în meciul trecut pe teren propriu, contra Farului. Este adevărat, marchează mai puțin decât alte echipe, însă e o echipă cu o defensivă greu de depășit. Va trebui să fie multă mișcare, atenție, că este o echipă reactivă, jucătorilor le place tranziția pozitivă, nu prea le place atacul pozițional.

Dar depinde și de modul în care vom evolua noi, contează și aportul publicului, dacă suporterii îi vor împinge de la spate, așa cum se întâmplă de obicei. Suntem pe un drum bun, avem patru meciuri fără înfrângere, lucrurile astea dau încredere. Venim după un egal împotriva unei echipe foarte bune (1-1 cu CFR Cluj) și cum am mai spus, dacă nici astfel de rezultate nu îți dau încredere, atunci ce îți poate da încredere mai mare?!”, a declarat antrenorul sibienilor, în conferința de presă premergătoare meciului cu Petrolul Ploiești.

O victorie, 1-0 cu Rapid, și patru rezultate de egalitate este palmaresul înregistrat de prahoveni pe teren propriu în ediția curentă. De partea cealaltă, sibienii au scos doar un punct din cele patru deplasări din sezonul actual, 1-1 cu UTA Arad.

Petrolul și FC Hermannstadt s-au mai întâlnit în principala competiție internă de șase ori, un joc a fost câștigat prahoveni, trei de către sibieni, iar alte două partide s-au terminat fără gol marcat.

Prima confruntare a avut loc pe 10 septembrie 2022, FC Hermannstadt - Petrolul 2-1 (Seto - autogol, I. Stoica / Irobiso). Ploieștenii și-au luat revanșa în returul sezonului regulat 2022-2023, când au învins pe teren propriu cu 2-0 (13 februarie 2023).

Cea mai recentă dispută directă din Superliga României a avut loc anul acesta, pe 25 aprilie, respectiv FC Hermannstadt - Petrolul 2-0, goluri marcate de Valerică Găman și Ianis Stoica.

De notat că Marius Măldărășanu a debutat ca jucător pe prima scenă chiar în tricoul „lupilor galbeni” (7 septembrie 1996, Universitatea Cluj - Petrolul 2-1) și a evoluat pentru ploieșteni timp de două sezoane (47 de meciuri/șase goluri în 1996-1997 și 1997-1998).

Mediile de vârstă se evidențiază în felul următor: Petrolul Ploiești - 25 ani și 11 luni, respectiv FC Hermannstadt - 26 ani și cinci luni.

Măldărășanu a discutat și despre grupele Cupei României 2024/2025. FC Hermannstadt face parte din Grupa C, alături de UTA Arad, Farul Constanța, Poli Iași, Unirea Unghieni și CS Sănătatea Serv. Publice.

„O grupă destul de echilibrată, dar programul nostru este unul greu, comparativ cu ultimii doi ani. Jucăm cu o echipă de Liga a II-a, Unirea Ungheni, pe urmă cu Farul (Constanța) acasă, iar apoi o deplasare lungă la (Poli) Iași.

O echipă de Liga a II-a și două de Liga I. E un program dificil, dar obiectivul nostru este să ieșim din grupe, chiar dacă avem acest program. Până atunci, mai avem multe meciuri în campionat.”, a mai spus antrenorul celor de la FC Hermannstadt.

Programul meciurilor din grupa C a Cupei României, 2024/2025

Grupa C: UTA Arad, Farul Constanța, Hermannstadt, Politehnica Iași, Unirea Ungheni, Sănătatea Servicii Publice

• Etapa 1: Sănătatea Servicii Publice – Farul Constanța, Politehnica Iași – UTA, Unirea Ungheni – Hermannstadt

• Etapa 2: Hermannstadt – Farul Constanța, Unirea Ungheni – UTA, Sănătatea Servicii Publice – Politehnica Iași

• Etapa 3: UTA – Farul, Politehnica Iași – Hermannstadt, Sănătatea Servicii Publice – Unirea Ungheni

Primele două echipe clasate în fiecare grupă în parte se califică în faza sferturilor de finală urmând a disputa următoarele meciuri conform schemei de mai jos, cu mențiunea că echipele câștigătoare ale grupelor vor disputa meciurile pe teren propriu. De asemenea, În semifinale, câștigătoarele sferturilor de finală 1 și 3 vor fi gazde.

Calendarul Cupei României, 2024/2025

Faza grupelor, etapa 1: 30 octombrie 2024

Faza grupelor, etapa 2: 4 decembrie 2024

Faza grupelor, etapa 3: 18 decembrie 2024

Sferturi de finală: 2 aprilie 2025

Semifinale: 23 aprilie 2025

Finala: 14 mai 2025


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Au fost publicate deciziile Comisiei de Disciplină din cadrul FRF

Agerpres

Marius Șumudică a prefațat meciul Rapid - Oțelul. Ce nemulțumiri are în Cupa României

Agerpres

Cum prefațează Zeljko Kopic meciul cu FC Botoșani

Facebook SC Oțelul Galați

La ce se așteaptă Dorinel Munteanu în meciul Rapid - Oțelul Galați. Grupa din Cupa României, echilibrată

pixel