Echipa nationala Marius Marin, mesaj pentru suporteri: „Vă asigur că suntem o generație care are o inimă extrem de mare”
Data publicării:
„Tricolorul” a recunoscut, în ciuda faptului că actuala echipă națională a României nu are termeni de comparație cu „Generația de Aur”, că va da tot ce are mai bun pentru o evoluție pozitivă la EURO 2024.

Fotbalistul Marius Marin a declarat, vineri, într-o conferință de presă susținută în Germania, că atât el cât și colegii săi își doresc un rezultat pozitiv în meciul împotriva Ucrainei, de acest rezultat depinzând drumul primei reprezentative a României la EURO 2024.

Marius Marin: „Ne dorim foarte mult să ieșim învingători”

„Cred că pentru meciul cu Ucraina trebuie să luăm drept exemplu jocul cu Elveția. Atunci am fost agresivi, ne-am dorit victoria, deci trebuie să fie un exemplu pozitiv pentru noi. Vrem neapărat să obținem un rezultat pozitiv cu Ucraina. Pentru că acest meci ne va spune drumul nostru la EURO. Ne dorim foarte mult să ieșim învingători.

În primele meciuri la EURO echipele nu se aruncă (n.r. - în ofensivă), dar, dacă trebuie să suferim, o vom face împreună. Iar când trebuie să atacăm, o vom face de asemenea toți. Trebuie să alergăm toți, să ne sacrificăm toți, pentru că sigur vom avea ocazii de a marca”, a menționat mijlocașul.

Marin: „numai la EURO mi-a stat capul”

„Tricolorul” a mai mărturisit că ultimele luni, până la debutul României la Campionatul European de fotbal, au fost concentrate exclusiv pe evoluția din echipa națională: „În ultimele șase luni numai la EURO mi-a stat capul, chiar dacă nu e corect față de clubul meu. Însă cred că toți care suntem aici asta am făcut, ne-am pregătit suplimentar pentru EURO.

Pentru că nivelul este aici foarte mare, sunt cele mai tari echipe din Europa și trebuie să ne ridicăm la înălțime. Sper să stăm cât mai mult la acest EURO. Vrem să le facem o bucurie românilor, pentru că în ultimii ani le-au lipsit aceste lucruri”, a mai adăugat fotbalistul formației Pisa.

Marius Marin a ținut să îi asigure pe suporteri că deși nu sunt o „Generație de Aur”, toți jucătorii actualei echipe naționale fac parte dintr-o generație cu o inimă extrem de mare.

„La echipa națională nu există titulari sau rezerve. Cine va juca de la început sau pe parcurs trebuie să dea totul pentru România și pentru toți oamenii care ne urmăresc. Pot spune că simt presiunea, pentru că mă voi întâlni cu unii dintre cei mai mari fotbaliști și cred că te trec puțin așa emoții...

Dar presiunea e binevenită, simți că trăiești, acum de abia așteptăm meciul. Știu cine a purtat numărul 6 la națională (n.r. - Gheorghe Popescu)... poate nu suntem o 'Generație de aur' cum se așteaptă lumea, poate nu suntem cea mai bună generație, dar vă asigur că suntem o generație care are o inimă extrem de mare”, a mai declarat Marin, citat de Agerpres.

Programul României la EURO 2024

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

pixel