Superliga Romaniei Marius Şumudică, atacat de Gabi Tamaş. "Ce nu-mi place e să te autopropui la o echipă. Astea-s românisme"
Data actualizării:
Data publicării:
Marius Şumudică îşi atrage critici din toate părţile. După ce o parte a fanilor din Giuleşti au afişat bannere de protest la adresa lui Şumudică, a venit rândul lui Gabi Tamaş, fost fundaş al lui Dinamo şi al naţionalei, să îl critice. 

"Mie ce nu-mi place e să te autopropui la o echipă. Adică gesturile astea sunt copilărești. Dacă te vrea la echipa respectivă, te va lua. Și de afară, de acasă, de unde vrei tu. Nu e nicio problemă. Astea sunt niște românisme”, a declarat Gabi Tamaș la ProSport Live.

"Eu nu pot să vin să antrenez Rapidul în Liga II, am o carieră în spate" şi "Rapidistul Şumudică a murit" sunt cele două bannere afişate de brigada Original la derby-ul contra lui Dinamo, de pe stadionul Giuleşti. La câteva ore după meci, fanii şi-au explicat decizia. 

"În această seară nu am făcut decât să aducem aminte tuturor despre nişte declaraţii făcute de un Idol al Giuleştiului, pentru că “Fotbalistul Şumudică” este o legendă şi nimeni nu îi poate lua asta. Noi suntem de părere că, în momentul de faţă, prin acţiunile lui, el face mai mult rău decât bine echipei. Ştim că nu toată lumea a fost solidară cu această acţiune, dar mai ştim că avem dreptul la liberă expirmare, un drept inviolabil. Nu condiţionăm pe nimeni să gândească ca noi, dar nici nu vrem să fim condiţionaţi să gândim ca alţii.

Într-un final, iubim aceeaşi echipă .Original.1923", au transmis fanii pe Facebook. 

Gigi Corsicanu a explicat ce s-a întâmplat 

Gheorghe Răducan, cunoscut drept „Corsicanu”, a spus că fanii giuleșteni au păreri diferite în privința lui Marius Șumudică, mesajele transmise duminică seară nefiind majoritare în rândul suporterilor.

"În primul rând, nu vreau să generalizăm. Părerile sunt împărțite. Fiecare este liber să-și exprime opiniile față de ce se întâmplă la Rapid. Asta a fost poziția grupului respectiv, a fost liberă exprimare. Nu a fost niciun atac, nu au jignit, nu au înjurat.

Am fost informat înainte de meci (n.r. despre mesaje). Eu nici nu am vrut să iau în calcul, nici nu am crezut că există așa ceva. Un membru al galeriei a solicitat să intre cu aceste mesaje pe stadion.

Nu este o dramă, din contră, s-a arătat că este transparență, că nu se impune nimic nimănui. Înaintea spuneau unii că eu și Bocciu impunem. S-a demonstrat că la noi este transparență și că fiecare are o opinie”, a declarat Gheorghe Răducan, la Liga Digisport.

Şumudică vine în Giuleşti şi după criticile fanilor 

"Există varianta ca în pauza competițională să activez la un club și să nu fiu aici. Dacă la meciul cu U Cluj nu am angajament le promit că merg în galeria Rapidului și o să stau exact în mijlocul lor. O să încurajez echipa și o să-l susțin pe domnul Neil Lennon să facă rezultate.

O să fiu alături de ei, fiindcă mă voi întoarce de unde am plecat. Am plecat dintre ei și o să mă întorc de unde am plecat. Niciodată nu mi-am ascuns dragostea pentru Rapid și tot timpul am avut de pierdut. Am refuzat echipe cu nume din dragoste pentru Rapid.

Fac publică această promisiune, mă voi duce în peluză și voi sta în peluză alături de ei. Îmi aduc aminte că această brigadă (n.r. Original 1923) alerga după mine prin parcare la un meci de handbal să facem o poză.

Au o poză cu mine, la momentul respectiv simțeam că sunt alături de mine și mă iubesc. Pe Giulești au venit mame cu copii, bătrâni și oameni de toate vârstele să facem poze, cred că am făcut sute de poze. Nu cred că este vocea suflării rapidiste.

A fost ceva spontan, ceva izolat, iar această brigadă și-a asumat acest lucru. Le transmit că îi iubesc în continuare, pentru că știu că sunt rapidiști. Le promit că voi sta în mijlocul lor la meciul cu U Cluj, dacă sunt în România”, a spus Marius Șumudică, potrivit Fanatik.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel