Superliga Romaniei Marius Şumudică, avertisment pentru Dan Şucu: Aveţi grijă de banii dumneavoastră. De două lucruri îmi pare rău la Rapid acum
Data publicării:
Marius Şumudică spune că şi-a făcut o părere foarte bună despre Dan Şucu, principalul finanţator al Rapidului, după întâlnirile de la finalul sezonului trecut, însă îl avertizează pe acesta să aibă grijă de banii săi. 

Marius Şumudică a fost pe lista posibililor antrenori ai Rapidului înainte de startul sezonului, însă în cele din urmă a fost preferat nord-irlandezul Neil Lennon. Dan Şucu a avut două întâlniri cu Marius Şumudică după finalul sezonului trecut, iar antrenorul spune că şi-a făcut o părere foarte bună despre finanţatorul giuleştenilor. 

"Deci pe cuvântul meu de onoare. M-am întâlnit de două ori cu omul ăsta, cu Dan Şucu. Şi mi-a lăsat o impresie extraordinară. Când mă ducea la lift, îmi punea mâna pe spate, iar când mă urcam în lift mă gândeam 'este, bă, sunt antrenorul Rapidului'. Mă făcea să cred asta. Ziceam 'Doamne, sunt antrenorul Rapidului'. Îmi spunea 'domnule Şumudică, dar ce bine vedeţi fotbalul. Este incredibil ce părere proastă am avut despre dumneavoastră'. Mă gândeam că mă duc la maşină, o sun pe nevastă-mea şi îi zic că semnez. În două zile, boom, Neil Lennon. Nicio problemă! 

Dar mi-am dat seama că e un om corect, pentru că mi-a spus că s-a dus pe un drum, a ales, referindu-se la acest antrenor, şi merge pe drumul ăsta, nu se mai întoarce. Cu toate că şi-a dat seama că ştiu fotbal. Mă simţeam de parcă Guardiola e mic copil. 

În fine. Eu vreau să spun atât. Domnule Şucu, vă spun în direct. Indiferent că voi fi la Rapid sau nu în viitor. Nu stau să perii pe nimeni. Domnule Şucu, credeţi-mă ce vă spun. Aveţi grijă de banii dumneavoastră. Fiindcă ce se întâmplă la Rapid în momentul de faţă nu este normal. Oricine poate să îmi spună orice, dar ochiul nu mă înşeală. Atâţia bani cheltuiţi pe transferuri, 400-500 de mii pe fiecare jucător, pentru nimic, e grav! Dacă aveţi încredere în oamenii care sunt acolo, şi credeţi că la drum lung această echipă îşi va atinge obiectivele, atunci jos pălăria. Şi îmi doresc din suflet, pentru că sunt rapidist. Dar de două lucruri îmi pare rău în momentul de faţă la Rapid. De banii dumneavoastră şi de investiţiile pe care le faceţi, pentru că Rapid s-a chinuit prin liga a treia, liga a patra, cu Victor Angelescu. Şi în al doilea rând, de suporteri, care nu merită să fie batjocoriţi pe alte stadioane de alţi suporteri. În rest, e treaba lor, să facă ce vor!", a declarat Marius Şumudică la Fanatik. 

Marius Şumudică nu e de acord cu strategia lui Neil Lennon 

"Ca antrenor, îți faci o filozofie și o strategie în funcție de jucătorii pe care îi ai la dispoziție, de modulul pe care-l alegi. Tu trebuie să îl faci în funcțiile de calitățile pe care le au jucătorii tăi. 

Nu vii la o echipă să faci nu știu câte transferuri, nu știu dacă le face Lennon sau băiatul ăla de 31 de ani (n.r. Daniel Sandu). În momentul în care… tu nu vei fi la nesfârșit, că se va despărți de domnul Lennon într-un an sau doi.

Tu te încarci cu jucătorii respectivi care sunt aduși ca tu să formezi un modul de joc făcând aceste transferuri. Eu unde am antrenat în străinătate, în Turcia când m-am dus, am ales modulul în funcție de jucătorii pe care-i aveam la echipă.

Mă gândeam ce pot să joc. Nu există în bagajul unui antrenor să fii pregătit și să pregătești echipa doar pentru un modul de joc. Trebuie tot timpul să ai soluția de avarie, să ai planul B.”, a explicat Marius Șumudică.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel