Superliga Romaniei Marius Șumudică nu a mai muncit la niciun club atât de mult precum la Rapid. Ce așteptări are din meciul contra FC Botoșani
Data publicării:
FC Rapid evoluează în deplasare în a XII-a etapă a Superligii, contra FC Botoșani, ultima echipă clasată în campionatul intern de fotbal din țara noastră.

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Marius Șumudică, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că nu îl interesează faptul că FC Botoșani este ultima echipă clasată în Superligă, precizând că formația sa trebuie să câștige, pentru că nu mai poate face pași greșiți.

„Nu mă interesează exact dacă e ultima sau prima clasată. Noi trebuie să pregătim meciul nu neapărat în funcție de adversar, ci de așa natură încât să câștigăm cele trei puncte. Nu mă interesează că e ultima clasată, trebuie să câștigăm. E clar că nu mai putem face pași greșiți, am transmis acest lucru și echipei.

Așa că trebuie să mergem să câștigăm la Botoșani. Botoșani este o echipă care marchează, ultimele rezultate au fost 2-2 și 3-3. Deci și marchează, și primește goluri.

Nu știu cum va decurge meciul, dar e clar că noi mergem să ne impunem jocul. Îmi doresc să mergem acolo și să demonstrăm că suntem Rapid. Aici suntem puțin datori. Eu și jucătorii trebuie să demonstrăm că reprezentăm un club care are tot ceea ce îi trebuie în momentul de față”, a afirmat Șumudică.

Marius Șumudică: „Cu un ochi râd și cu unul plâng”

„Venim după un meci egal (0-0 cu Oțelul Galați), nici nu știu dacă să spun că e punct câștigat, asta pentru că e primul meci în care nu am primit gol, sau să fiu supărat că nu am marcat. Cu un ochi râd și cu unul plâng.

Dar clar e că acum nu ne gândim decât la victorie. Acum suntem la două puncte, dar cu o victorie vom fi și mai aproape de obiectivul intermediar, adică accederea în play-off. Noi acum într-un clasament al meciurilor din deplasare suntem pe locul 3, sperăm să mai luăm puncte și să avansăm”, a adăugat el.

Tehnicianul a menționat are probleme de lot, dar singurul indisponibil este mijlocașul Diogo Mendes: „Sunt ceva jucători cu probleme medicale, dar sperăm să îi recuperăm. Singurul clar indisponibil este Diogo care în continuare are probleme de sănătate. El vrea foarte mult, dar de fiecare dată recidivează, iar noi nu vrem să îl forțăm. Petrila în continuare nu este sută la sută, Săpunaru la fel... deci nu cred că vor fi mari schimbări în echipă”.

Marius Șumudică se simte dator față de acționarul majoritar Dan Șucu, deși a subliniat că nu a muncit la niciun alt club atât de mult precum în aceste cinci săptămâni de când a venit la Rapid.

Șumudică: „Nu se bagă, nu întreabă de ce joacă sau nu joacă X sau Y... Să tot ai patroni de genul ăsta”

„Azi am fost vizitați și de patron, am discutat, este aproape de noi. Eu am un raport foarte bun cu dânsul, vorbim aproape în fiecare zi. Încercăm să ducem Rapidul pe traiectul ascendent. Domnul Șucu este un om care nu vine niciodată să îmi spună mie ce să fac sportiv. E un om cu care mi-aș dori să lucrez până mă las de fotbal. Nu se bagă, nu întreabă de ce joacă sau nu joacă X sau Y... Să tot ai patroni de genul ăsta.

El și familia lui merită mult mai mult, pentru că Rapidul până în momentul de față nu le-a dat nimic înapoi. Sper ca duminică să facem fericită familia Șucu. Pentru că eu mă simt dator așa, simt că... mi-aș dori să fac mai mult pentru domnul Șucu. Asta deși în momentul de față dau totul pentru Rapid și pentru dânsul.

Sincer pot să spun că n-am muncit nicăieri cât am muncit aici o lună și o săptămână... la niciun alt club. Practic de dimineața până seara. Niciodată nu am crezut că o să fie așa de greu. În ultimii șapte ani am stat în străinătate, cu o mică perioadă cât am fost la CFR Cluj, când am câștigat toate meciurile din campionat.

Așa că nu am crezut că la Rapid va fi atât de mult de muncă, dar o fac cu plăcere. Și e prima echipă la care în primele cinci săptămâni nu am avut niciun conflict... pentru că la alte echipe după primele două săptămâni intram în conflict cu unii jucători”, a spus el.

Denis Drăguș ar putea fi o soluție de transfer pentru Rapid în pauza competițională din iarnă dacă actualul său club, Trabzonspor, dorește să îl cedeze.

„Denis Drăguș a fost dorit de domnul Șucu la Rapid înainte să-l iau eu la Gaziantep. Atunci domnul Șucu a vrut să facă un efort financiar considerabil pentru România, adică să plătească o sumă foarte mare pentru a-l aduce pe Drăguș. Așa că domnului Șucu nu îi displace această idee, e clar, dar eu mi-aș dori ca Drăguș să reușească acolo și să nu fie nevoie să-l resuscitez eu a doua oară în carieră.

Eu sper ca el să rămână acolo, pentru că echipa națională are nevoie de Drăguș să joace la un nivel înalt. Dacă el nu va fi într-o situație bună, iar Trabzon vrea să renunțe, atunci Rapid îl așteaptă cu brațele deschise pe Drăguș. Iar el mi-a promis că în acel moment nu va lua nicio ofertă în calcul în afară de cea de la Rapid”, a dezvăluit Șumudică.

Echipa de fotbal FC Rapid întâlnește formația FC Botoșani, duminică, de la ora 18:15, pe Stadionul Municipal din Botoșani, într-o partidă contând pentru etapa a 12-a a Superligii, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

UEFA Europa League Cine a fost jucătorul no 1 al FCSB în meciul cu PAOK Salonic

FCSB a reușit victoria în al doilea meci din Europa...


logo icon Cele mai citite
Sursa: ascotelul.ro

Agentul lui Alexandru Pop confirmă. Trei oferte refuzate pentru atacantul Oţelului

Agerpres

Oțelul Galați - CFR Cluj se amână din nou. Când se joacă FC Botoșani - FCSB

Agerpres
BREAKING NEWS

Simona Halep obține prima victorie din ultimii doi ani. Primele declarații ale româncei după meci

FOTO: DC News
BREAKING NEWS

Simona Halep, eliminată de la WTA Hong Kong în optimi. Fără speranţe în faţa Annei Blinkova

pixel