Fotbal international Meciul Real Madrid - PSV Eindhoven a fost interzis în optimile UCL, chiar dacă cele două echipe nu au jucat în aceeaşi grupă. Motivul din spatele deciziei UEFA
Data publicării:
Tragerea la sorţi a optimilor Ligii Campionilor a scos în faţă un lucru interesant, cel puţin. Real Madrid nu a avut voie să pice contra celor de la PSV Eindhoven, deşi regulile UEFA interziceau doar întâlnirile între echipe din aceeaşi ţară sau care fuseseră în aceeaşi grupă. 

Real Madrid va înfrunta RB Leipzig în optimile de finală ale Ligii Campionilor, iar PSV va juca contra lui Borussia Dortmund. Una dintre regulile tragerii la sorţi a fost că echipele care şi-au câştigat grupele vor evolua contra celor care au terminat pe locul al doilea. Când cei de la PSV au fost extraşi din urnă, un pătrat roşu a înconjurat numele lui Real Madrid pe grafica de la tragerea la sorţi, ceea ce însemna că cele două echipe nu se puteau înfrunta. 

Motivul din spatele acestei decizii stă tot în cele trei reguli mai sus enunţate. Conform sportbible.com, în urne mai era încă Bayern Munchen, iar dacă Real Madrid ar fi jucat cu PSV, Bayern ar mai fi putut să cadă doar cu FC Copenhaga sau RB Leipzig. Şi niciuna dintre aceste două situaţii nu putea avea loc. RB Leipzig face parte din acelaşi campionat cu Bayern Munchen, în timp ce FC Copenhaga a jucat deja în faza grupelor cu bavarezii. 

Şi Manchester City era încă netrasă din urnă, şi nici cetăţenii nu puteau juca cu RB Leipzig, pentru că se înfruntaseră deja în grupe. Astfel, dacă PSV ar fi picat cu Real Madrid, s-ar fi ajuns la o situaţie interzisă de regulament. 

În final, Bayern a picat cu Lazio Roma, iar Manchester City va juca cu FC Copenhaga. 

Real Madrid, performanţă nemaîntâlnită de 52 de ani 

Real Madrid a egalat, în acest sezon, un record vechi de 52 de ani. În ciuda accidentărilor, madrilenii au demonstrat că au o apărare extrem de solidă, iar în campionat au încasat doar 11 goluri în 17 meciuri. Acest lucru nu se mai întâmplase din sezonul 1971-1972. Recordul defensiv al madrilenilor datează din 1961-1962, când au primit doar 10 goluri în primele 17 etape.

Ba mai mult, doar 9 dintre cele 17 echipe cu care s-au înfruntat galacticii în acest sezon de La Liga au reuşit să şi înscrie în poarta apărată fie de Lunin, fie de Kepa, iar Atletico Madrid este singura echipă care a înscris mai mult de un gol madrilenilor, scrie ziarul AS. 

Performanţa e cu atât mai uluitoare cu cât Real Madrid a terminat campionatul cu cea mai bună apărare de doar două ori în ultimii 30 de ani. O dată în sezonul 2007-2008, când au primit 36 de goluri, şi o dată în sezonul 2019-2020, când au primit 25 de goluri. Dacă păstrează ritmul, specialiştii prezic că şi în acest sezon galacticii vor încasa cel mult 25 de goluri în campionat. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel